Košarka

Košarkaši BiH večeras protiv Crne Gore traže pobjedu za nastavak borbe za SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” protiv selekcije Crne Gore igrati odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Pred izabranicima selektora Adisa Bećiragića je izuzetno težak posao, jer potrebna im je pobjeda od najmanje 20 poena razlike da zadrže šanse da se plasiraju na SP. U taboru selekcije BiH se nadaju da će taj cilj postići na krilima tuzlanske publike i domaćeg terena.

– Nadamo se prvo da ćemo pobijediti, a zatim i ganjati visoku razliku koja nam je potrebna. Želimo dati maksimum na terenu. Spremamo se da damo više od maksimuma, jer jedino tako možemo doći do cilja – rekao je Bećiragić.

U taboru Crne Gore žele ovjeriti plasman na Svjetsko prvenstvo pobjedom u “Mejdanu”.

– Želja za pobjedom i optimizam su na izuzetno visokom nivou uoči duela u Tuzli. U prethodnih nekoliko dana ste vidjeli stav igrača, svi su spremni za veliku borbu kako bi već u meču koji slijedi obezbjedili plasman na Mundobasket. Želju i optimizam, moramo da potkrijepimo izuzetnom agresivnošću i energijom u oba smjera jer želimo pobjedu u Tuzli – rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Utakmica će biti odigrana večeras u 20 sati u “Mejdanu”.

Nakon susreta sa Crnom Gorom košarkaši BiH za tri dana gostuju Mađarskoj u posljednjem meču kvalifikacija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno