Košarka

Košarkaši BiH se vratili iz Češke i nastavljaju pripreme za meč sa Bugarskom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši BiH se vratili iz Češke i nastavljaju pripreme za meč sa Bugarskom – Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u Pardubicama tijesno poražena od Češke rezultatom 64:69, vratila se u Zenicu gdje će u nedjelju od 18.00 sati protiv Bugarske igrati posljednji meč u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

“Zmajevi” su, mada su u povratku putovali “samo” 13 sati autobusom u kojem su u odlasku proveli čak 16 sati, već u petak uvečer trenirali u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

– Šteta što za dobre igre ne nagradimo sebe i pobjedom. Bilo bi sigurno veliko samopouzdanje kada bismo, pogotovo na strani, pobijedili ovakvu jednu utakmicu. Borili smo se cijelu utakmicu, ali nije se uvijek samo dovoljno boriti. Šteta što nismo finiširali i pobijedili – kaže kapiten Miralem Halilović, koji je uz 10 poena upisao i čak 12 skokova te četiri asistencije.

Bio je ovo osmi uzastopni poraz bh. tima u tekućim kvalifikacijama, u kojima u sklopu druge faze nismo upisali nijedan trijumf. Za sada mladi bh. tim iskustvo za budućnost skuplja porazima.

– Sigurno će nam sve ove utakmice značiti za dalje. Nadam se da ćemo već protiv Bugara pružiti dobru igru i na kraju i pobijediti – kaže Halilović, koji ističe kako su i protiv Češke odigrali odbrambeno dobro, ali da u nekim periodima igre nije sve najbolje funkcionisalo u napadu.

– Mislim da su nam zabili 15-20 poena iz naših grešaka i tranzicije, kontranapada…Trebamo to smanjiti i što prije se oporaviti fizički za Bugarsku te, nadam se, da ćemo i pobijediti – kaže Halilović, koji ističe kako su svi njegovi saigrači prvi put u ovim ulogama, zbog čega je potrebno vrijeme da se naviknu.

– Do sada su bili pomoćna snaga, a sada smo iz pomoćne snage prebacili da mi trebamo biti ti koji su nosioci igre. Za to treba vremena i zato molim da ljudi budu strpljivi, da se ne kupi negativa što su ove utakmice izgubljene, koje svakako rezultatski nisu bile ni bitne – poručuje Halilović.

S novim strancem i igračima iz NBA lige, ističe Halilović, to će biti potpuno drugačija ekipa, koja će biti spremna za naredni kvalifikacijski ciklus.

Svi su se iz Češke vratili zdravi i spremni da nastave pripreme, a u Zenici su ih dočekali i Emir Sulejmanović, koji je bio povrijeđen, te Nedim Buza, Ismet Sejfić i Ibrahim Durmo, koji su bili prekobrojni te propustili utakmicu protiv Češke. Oni će biti u kadru za meč s Bugarskom, koja je sinoć uvjerljivo na svom terenu poražena od Rusije (60:104).

Tabela grupe K: Francuska 9-2, Češka 8-3, Rusija 7-4, Finska 6-5, Bugarska 4-7 i BiH 2-9.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno