Info

Korištenje WiFi usluga u turizmu

Uz nove tehnologije dolazi i više turista
Uz nove tehnologije dolazi i više turista
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Korištenje WiFi usluga u turizmu- Hercegovačko-neretvanski kanton ima velike potencijale za jači razvoj turizma, ali predstoji mnogo posla kako bi se potencijali stavili u punu funkciju.

Uporedo s početkom najvećeg privrednog događaja u gradu na Nertvi, Mostarskog sajma privrede, započela je i turistička sezona u Hercegovini kojom su u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanskog kantona zasada itekako zadovoljni. Mostar i Hercegovinu posljednjih dana posjetili su brojni gosti, a do kraja održavanja sajma očekuje se da kroz ovaj dio države prođe više od 50.000 posjetilaca.

Značaj WiFi-a

Da bi turistička sezona bila što uspješnija, ovih dana na sajmu se održavaju i podsajamske manifestacije kako bi se unaprijedili bitni segmenti djelovanja kroz turizam. Jedna od takvih stručno-edukativnih konferencija je značaj korištenja usluga bežičnih tehnologija (WiFi) u turizmu i ugostiteljstvu koju je organiziralo kantonalno Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, a pod sponzorstvom Vlade HNK.

Prema riječima resornog ministra Ajdina Teletovića, cilj je podići nivo znanja i svijesti o značaju koji bežične tehnologije imaju u privlačenju turista.

– WiFi potiče veću vanpansionsku potrošnju, promociju turističke i ugostiteljske ponude destinacije, ali nudi razmjenu dojmova, fotografija i iskustva putem e-maila i društvenih mreža, čime se automatski promoviše destinacija, hotel, restoran, kao i HNK i BiH općenito – pojašnjava Teletović.

Dodaje da HNK ima velike potencijale za jači razvoj turizma, ali predstoji mnogo posla kako bi se potencijali stavili u punu funkciju i stvorili konkurentnu turističku ponudu.

– Vjerujem kako je naš cilj učestvovati u dugoročnom razvoju turističkog sektora tako da on afirmiše pojedinačne destinacije, ali i HNK u cjelini – rekao je Teletović.

Bolja ponuda

Zamjenik direktora Turističke zajednice HNK Semir Temim, kaže da je velika posjećenost konferencije pokazala da ljude koji se bave turizmom interesuju nove tehnologije, novi način prezentacije i promocije objekata koji su u njihovom vlasništvu.

Na štandu Turističke zajednice HNK, na Mostarskom sajmu privrede, široka je ponuda hercegovačkih destinacija za sve one koji je žele pobliže upoznati i uživati u ljepotama koje ovaj kanton pruža.

(A. Bečić-Šuta/Faktor.ba/Foto: Anadolu Agency)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno