Biznis

Korištenje sredstava iz CEF fonda EU

BiH po prvi put omogućeno korištenje sredstava iz CEF fonda EU
BiH po prvi put omogućeno korištenje sredstava iz CEF fonda EU
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Korištenje sredstava iz CEF fonda EU- Zahvaljujući naporima ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske, Bosna i Hercegovina zajedno sa ostalim zemljama iz regiona po prvi put biti će u prilici da koristi fond Instrumenta za povezivanje Evrope (CEF) koji je namijenjen za ulaganje u infrastrukturu Evropske unije u području prometa. Osnovni cilj CEF fonda je uklanjanje prepreka za neometan promet osiguravajući visok nivo sigurnosti svih učesnika, socijalnih i ekoloških standarda, a sa ciljem povećanja stepena mobilnosti i tržišne integracije EU.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u narednom periodu, obaviti će konsultacije sa nadležnim entitetskim organima, kao i Brčko distrikta, te ih blagovremeno i adekvatno upoznati sa mogućnošću apliciranja prema sredstvima CEF fonda.

Predviđeni budžet CEF fonda za Bosnu i Hercegovinu i ostale zemlje iz regiona, je 40 miliona eura, dok je krajnji rok za podnošenje aplikacija za korištenje sredstava 7. februar 2017. godine.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine će u narednom periodu i dalje intenzivno preduzimati aktivnosti za osiguranje sredstava iz EU fondova, iz kojih će biti moguće dalje unaprijeđenje svih infrstrukturnih objekata u Bosni i Hercegovini.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno