Info

Korištenje socijalne pomoći u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Korištenje socijalne pomoći u ZDK – Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice prihvatila Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom u 2015. godini. Informacija sadrži podatke o postignutim rezultatima i o tekućoj problematici u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ovaj dokument predstavlja sveobuhvatnu analizu ostvarenih prava iz kantonalnog Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom i drugih poduzetih aktivnosti ovog ministarstva, saradnje sa relevantnim ustanovama i organizacijama civilnog društva za period januar – decembar 2015. godine.

Tokom 2015. godine, u skladu sa kantonalnim zakonom prava iz socijalne zaštite ostvarivalo je oko 31.310 korisnika, a za finansiranje su utrošena sredstva u iznosu od 21.348.644 КМ.

U dijagramima ispod je detaljan prikaz kretanja broja korisnika i utrošenih sredstava u periodu 2009. – 2015. godina.

dijagrammin002 dijagrammin001

 

 

 

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno