Kultura

Koreografije Kulturno – umjetničkih društava oduševile Zeničane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmu noć najvećeg ljetnog festivala u Zenici, ali i šire, Zenica Summer Fest-a 2019., obilježile su “Večeri narodnih igara”, a zenička publika je imala priliku vidjeti svu ljepotu, raznolikost i bogatstvo naše folklorne umjetnosti.

“Veče narodnih igara”, bio je još jedan sadržaj, koji je i ove godine zasluženo našao svoje mjesto u programu Zenica Summer Festa. Brojna Kulturno – umjetnička društva iz naše zemlje, okupila su se večeras na Trgu Alije Izetbegovića, i pokazala istinsku vrijednost tradicije i baštine narodnih igara Bosne i Hercegovine.

„ Ovo je veoma značajan događaj i dobar način da se njeguje i prenosi naša tradicija. Narod koji nema tradiciju nije imao prošlost, a ne može imati niti budućnost. Bitno je tradiciju prenositi na mlade ljude “ rekao je jedan od posjetitelja večerašnje manifestacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno