Zenica

Konkurs za upis polaznika u program prekvalifikacije!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Konkurs za upis polaznika programa prekvalifikacije u školskoj 2022/2023. godini- Pored dosadašnja dva zanimanja: armirač – betonirac i tesar – krovopokrivač, dodata su još 3 zanimanja: vozač motornih vozila, elektroinstalater i konfekcionar tekstila – krojač. Prekvalifikacija je besplatna a polaznici stiču zvaničnu diplomu srednje škole.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta „ iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Projekat „ iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta “ u partnerstvu implementiraju grad Zenica, Općina Breza, Zenička razvojna agencija „ZEDA“ d.o.o., JU Služba za zapošljavanje ZDK – biro rada Zenica i BIRO rada Breza, JU Srednja mješovita škola „MLADOST“ Zenica, JU Mješovita srednja industrijska škola Zenica, Omladinsko udruženje REAKTIV Zenica, te preduzeća Orlando-Samel-Namještaj d.o.o.Zenica; Boha d.o.o Zenica; Bega-komerc d.o.o. Zenica, Braća Karić d.o.o. Zenica i AREL d.o.o. Zenica.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

JU SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA „MLADOST“ ZENICA

Na osnovu člana 24. stav (2) Zakona o obrazovanju odraslih (‘’Službene novine ZDK’’, broj: 5/2014 i 13/2018)  JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Zenica raspisuje

K O N K U R S

za upis polaznika programa prekvalifikacije u školskoj 2022/2023. godini

Član I

JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Zenica raspisuje konkurs za upis polaznika u školskoj 2022/2023. godini kako slijedi:

  1. Armirač – betonirac ……………………….. 10 polaznika
  2. Tesar – krovopokrivač ……………………. 10 polaznika
  3. Vozač motornih vozila ……………………. 10 polaznika
  4. Elektroinstalater ……………………………. 10 polaznika
  5. Konfekcionar tekstila – krojač …………. 10 polaznika

 

Član II

Izvođenje programa prekvalifikacije traje od 13.03.2023.godine do 10.02.2024. godine. Stručno-teoretski dio programa realizirat će se u školi, a praktični dio u pogonima privrednih subjekata partnera u projektu iSKOraK.

Član III

Program prekvalifikacije za polaznike je besplatan, a finansira ga Evropska unija i MOR, kroz LEP II projekat, koji podržavaju dalji razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja su posvećena zapošljavanju i socijalnoj koheziji u Bosni i Hercegovini.

Član IV

Polazniku programa prekvalifikacije, po završetku programa izdaje se diploma o završnom ispitu i stiče odgovarajuće zanimanje.

JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Zenica je registrovana ustanova za obrazovanje odraslih u skladu sa Rješenjem broj:  043-0-RegZ-22-000969. JU Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ Zenica je odobreno obrazovanje odraslih za gore navedena zanimanja Rješenjima o reverifikaciji uvjeta rada i programa Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

ČLAN V

Na konkurs se mogu prijaviti osobe starije od 18 godina sa završenom srednjom školom, a da nemaju status učenika ili studenta i da su prijavljeni u evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK.

Uz zahtjev za upis, koj preuzimaju u školi, polaznici su dužni dostaviti sljedeću dokomentaciju (original ili ovjerenu kopiju):

  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Svjedočanstva o završenim razredima za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju

Konkurs ostaje otvoren  15 dana od dana objavljivanja.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati:

Telefoni:032 460-577, 032 460-575, ili lično u školi na adresi Bilimišće 69, 72000 Zenica ili e-mail: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno