Ostali sportovi

Konjić sjajan u stonoteniskoj reprezentaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Konjić sjajan u stonoteniskoj reprezentaciji BiH – Član STK Mladost Edin Konjić je dobio poziv, te nastupio za seniorsku reprezentaciju BiH na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Albaniji od 03.11. do 06.11.2016. godine. Od ove godine kvalifikacije se igraju po grupama, te u više faza radi rangiranja reprezentacija po kvalitetu na Evropskom prvenstvu, koje će se igrati naredne godine u Luksemburgu.

Naša reprezentacija je igrala u sastavu: Edin Konjić, Armin Aličić i Bobaš Ivan, a nastupili su u grupi sa reprezentacijama Albanije, Malte, Crne Gore i Škotske. Zadovoljstvo nam je reći da su ostvarili sve četiri pobjede, pri čemu je Edin ostvario pobjede u sva četiri pojedinačna meča koja je odigrao.
Rezultati po mečevima:
BIH- ALBANIJA 3:0
BIH- MALTA 3:0
BIH- CRNA GORA 3:0
BIH- ŠKOTSKA 3:1
U toku ove godine će se igrati još jedan krug kvalifikacija, a navedenim pobjedama su izborili mogućnost da se bore za najviši rang evropskog stonog tenisa.
U toku 2016/2017. takmičarske sezone, osim Edina, za reprezentaciju BiH su nastupili i još dva člana našeg kluba, i to Adin Šećibović na Evropskom prvenstvu u kategoriji kadeta (do 14 godina) u Zagrebu, te Kenan Zahirović na Balkanskim igrama u kategoriji mlađih seniora (do 21 godine) u Crnoj Gori, što predstavlja veliki rezultat za STK “Mladost” Zenica koji ove godine proslavlja 20. godina postojanja kluba.
Mirza Dizdarević


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno