Zenica

Konferencija “Ekološki menadžment i turizam uz uvođenje ISO standarda”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva međunarodna naučno-stručna konferencija “Ekološki menadžment i turizam uz uvođenje ISO standarda” održava se danas i sutra u Zenici.

Na konferenciji su zastupljene oblasti: Pravo – Pravni okvir i regulacija u zaštiti ekologije – stanje i perspektive; Ekonomija – Ekonomski modeli i isplativost investiranja u ekologiju i turizam; Politika – Politički diskurs o ekologiji i turizmu u BiH i zemljama regiona; Mediji – Medijski diskurs i učešće u podizanju ekološke svijest.

Osim glavne teme na ovoj konferenciji, koja je okupila oko 150 učesnika, bit će prezentirane i druge teme povezane s edukacijom, liječenjem i rehabilitacijom, najavljeno je iz Udruženja kineziologa Grada Zenica.

Pravilo je da privrednu nerazvijenost jedne zemlje prati i nerazvijenost nauke. Postulat je da se razvojem nauke i tehnologije dolazi do nacionalnog bogatstva, a ne obrnuto, izjavila je članica Organizacionog odbora konferencije Amna Aščić.

Po njenim riječima s obzirom na nezadovoljavajuće stanje u naučnoistraživačkom i tehnološkom sektoru u BiH, neophodno je da nauka, istraživanja i tehnološki razvoj zauzmu prioritetno mjesto u razvojnoj politici države.

Shodno tome, cilj ove konferencije je okupljanje stručnjaka i naučnih radnika iz različitih oblasti da bi razmijenili znanja i iskustva te ostvarili  kontakte i saradnju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno