Zabava

Koncerti Gibonnija u Travniku i Dženana u Jajcu oživljavaju srednjovjekovne tvrđave u centralnoj Bosni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srednjovjekovne tvrđave u Travniku i Jajcu mjesta su u kojima je vidljiv iskorak u korištenju ovih iznimnih kulturnih resursa i u manifestacijskom turizmu.

Osim osnovne funkcije posjete i razgledavanja na tvrđavama u proteklih nekoliko godina organiziraju se brojni spektakularni koncerti domaćih i regionalnih zvijezda i kao takve pružaju posebna iskustva i doživljaj te privlače veći broj turista nego na koncertima koji se održavaju na uobičajenim mjestima.

Prema riječima direktora Turističke zajednice SBK/KSB Miroslava Matoševića, „u narednih nekoliko dana nas očekuju dva spektakularna koncerta na srednjovjekovnim tvrđavama.

U Travniku u okviru Travnik Summer Festa na popularnoj Travničkoj tvrđavi Stari grad u četvrtak, 13.07.2023. godine nastupiti će jedan od najpopularnijih izvođača iz regije Zlatan Stipišić Gibonni dok će u okviru Jajce Summer Festa 15.07.2023. godine na tvrđavi u Jajcu nastupiti Dženan Lončarević“.

Prilikom održavanja koncerata ili drugih događaja na tvrđavama posebno se vodi računa da se događaji organiziraju uz posebnu pažnju u smislu očuvanja povijesnih elemenata i struktura. Provode se sve odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i zaštita tvrđave, ali istovremeno i pružiti gostima jedinstveno iskustvo.

„Na srednjovjekovnim tvrđavama je znatno teže organizirati koncerte nego je to u sportskim dvoranama ili gradskim trgovima budući da je pristup tvrđavama dosta otežan, te se kompletna oprema kao i druga tehnička oprema u pravilu mora prebaciti fizički budući da je onemogućen pristup vozilima. Ipak veliko je zadovoljstvo vidjeti da je to baš ono što publiku i turista zanima, a posebno veseli činjenica što svaki put kada organiziramo koncerte na našim tvrđavama svi smještajni kapaciteti budu popunjeni“ ističe Ivica Džambas, organizator koncerata.

Pridružite nam se u ljetnoj turističkoj sezoni na srednjovjekovnim tvrđavama!

Dobrodošli!!!
Turistička zajednica SBK/KSB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno