Zenica

Konačno: preuzeti bajramski paketi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna akcija “Bajramski paketići za izbjeglice” je uspješno privedena kraju. Zbog problema s uvozom humanitarnih roba u R Hrvatsku 5000 bajramskih paketića za djecu i poklon-paketa za odrasle danas je stiglo na svoje odredište. Prvobitna namjera je bila da se paketići podijele na licu mjesta u kampovima u Tovarniku i Opatovcu ali zbog pooštrenih mjera hrvatskih vlasti samom pristupu izbjegličkim kampovima te uvozu humanitarnih roba ova procedura je nakon nekoliko dana konačno riješena i poklon-paketi su istovareni u skladištu Dobrotvornog društva Merhamet u Sisku.

Merhamet Sisak će u nekoliko narednih dana uz koordinaciju sa Crvenim križom R Hrvatske podijeliti paketiće u više izbjegličkih kampova -Tovarnik, Opatovac i Beli Manastir, kako su nam saopštili iz Merhameta. Ovo je ujedno prva i jedina pomoć koja je koordinirano ušla u R Hrvatsku, a o čemu smo vas ranije izvještavali. Konačno možemo reći da je šleper radosti stigao u Hrvatsku i da će Merhamet upravljati sa daljnjom distribucijom te nas izvještavati o svakoj akciji podjele paketića.

Iz Merhameta Sisak se zahvaljuju svima u BiH koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji. Mi se zahvaljujemo predsjedniku Dobrotvornog društva „Merhamet“ Sisak, profesoru Aganu Veliću, Ismetu Isakoviću tajniku Dobrotvornog društva “Merhamet” Sisak te tajniku Mešihata mr. Nerminu ef. Botonjiću kao i svim volonterima Dobrotvornog društva „Merhamet“ iz Siska na saradnji i pomoći. Ovo je akcija dobrih ljudi iz Bosne i Hercegovine koju smo namijenili djeci izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja koji na svom putu ka zapadnoj Evropi a trenutno borave u imigracionim kampovima u R Hrvatskoj. IML TV i U. HAVA nastavljaju pomagati izbjeglice koje prolaze kroz zemlje okruženja.

000 A A POMOC PAKETI 1

(Priredili: Bilal Isaković & Vildana Kaniža Islammylife.tvIslammylife.tv)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno