Nogomet

Kompletirano prvo kolo Druge lige FBiH, grupa Centar, minimalan poraz Nemile u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 19./20.augusta 2023.godine, odigrane su utakmice prvog  kola u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Centar, u kojoj nastupa i devet klubova iz Zeničko-dobojskog kantona. To su: Krivaja, Moševac, Rudar Breza, „Žepče 1919“, Nemila, Usora, Natron, Borac Jelah i Bosna Visoko. Domaće ekipe zabilježile su četiri pobjede, gostujuće tri, a jedna utakmica je završena neriješeno.

Evo rezultata utakmica prvog kola:

19.08.2023. 17:00h
Ilidža   FK MOŠĆANICA – FK RUDAR (B) 0:0
Ilijaš: NK ILIJAŠ – FK Famos 1:5

20.08.2023. 17:00h
Žepče: NK „ŽEPČE 1919“ – NK NEMILA 2:1
Ustikolina: NK KOLINA – FK BATON 1:2
Zavidovići: NK KRIVAJA – NK MOŠEVAC 3:1
Usora: NK USORA – FK IGMAN 3:0
Maglaj: NK NATRON – FK BORAC 2:1
Visoko: NK BOSNA – FK UNIS 0:4

Novi drugoligaš NK Nemila iz istoimenog mjesta, trenera Aidina Mahmutovića, doživio je minimalan poraz u Žepču nakon preokreta u drugom poluvremenu. Naime, Nemila je povela sa 0:1 u 31′ nakon odlične solo akcije Amara Šišića u šesnaestercu domaćih, koji je iz drugog pokušaja savladao golmana Žepča. Domaći su izjednačili na 1:1 u 56′ preko Tarika Kovača, a potpuni preokret u rezultatu domaći su ostvarili u 72′ preko Ivana Martinovića. Prethodno je isključen, u 58′, nakon drugog žutog kartona igrač Nemile, Halil Kozlić.

Povodom ove utakmice u Žepču na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila su objavili:
– Današnja utakmica je prva prvenstvena u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar i rezultat nije po našoj želji i želji naših navijača koji su bili prisutni u velikom broju kao i uvijek podrška našem timu.

Strijelac za naš tim bio je jedan od naših uzdanica Amar Šišić. Utakmica je bila na trenutke žestoka tako da je sudija našem timu dao čak šest žutih kartona, a i domaćin nije zaostajao. Čestitamo ekipi domaćina na pobjedi, a mi idemo dalje. Slijedeće kolo u nedjelju dolazi nam ekipa NK Ilijaš, a želja nam je da budemo dobri domaćini sa fer i korektnim navijanjem.

Kao što je poznato u prošloj sezoni, 2022/2023. prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar ubjedljivo je osvojio zenički NK Čelik sa 81 bod i plasirao se u Prvu ligu FBiH, dok su se iza njega plasirali, NK Bosna Visoko sa 64, FK Famos iz Hrasnice sa 61 i NK Kolina iz Ustikoline sa 59 bodova.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno