Biznis

Kompaniji “Bajra” dodijeljen halal certifikat

Kompaniji “Bajra” dodijeljen halal certifikat –  Obavještavamo javnost i halal potrošače da je u kompaniji „Bajra” d.o.o. Travnik uspostavljen sistem certificiranja, nadzora i kontrole proizvodnje shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010 – Halal hrana, zahtjevi i mjere, saopšteno je danas iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Halal certificiranjem obuhvaćeni su klaonica krupne i sitne stoke, pogoni za proizvodnju mesnih prerađevina, te prodaja mesa i mesnih prerađevina u objektima kompanije. Svi halal certificirani proizvodi kompanije „Bajra“ doo dostupni su na internet portalu Agencije i aplikaciji za mobilne uređaje Halal Bazar. Halal certificirani proizvodi kompanije „Bajra“ doo su označeni znakom halal kvalitete.

Kompaniji „Bajra“ doo Travnik je dodijeljen halal certifikat na period od godinu dana.  U toku perioda važenja halal certifikata Agencija za certificiranje halal kvalitete provodit će najavljene i nenajavljene audite te uzorkovanje i analizu proizvoda kompanije BAJRA doo Travnik.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem