Biznis

Kompanije i privredne asocijacije iz Turske namjeravaju učestvovati na ZEPS-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić, zajedno s ministrima u Vladi, ugostio je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadika Bambura.

Premijer Pivić je upoznao turskog ambasadora sa stanjem u Zeničko-dobojskom kantonu, rekavši da su stabilnost, razvoj i sigurnost najvažniji prioriteti vlade koju predvodi, a u fokusu je i borba protiv korupcije s ciljem vraćanja povjerenja građane u institucije i ostanka mladih u BiH.

Naglasio je da je Vlada posvećena napretku u svim oblastima, a posebno u sektoru zdravstva gdje je planiran generacijski projekt izgradnje Nove bolnice u sastavu Kantonalne bolnice u Zenici. Radi se o projektu vrijednom preko 300 miliona KM, a predviđena je izgradnja višespratne zgrade sa oko 850 kreveta, operacionim blokom i svim drugim sadržajima u skladu s najvišim svjetskim standardima.

Premijer Pivić je istakao da će Nova bolnica biti najveća bolnica koja će se graditi u poslijeratnom periodu u BiH te da bi Vladi ZDK bila veoma korisna iskustva Republike Turske koja je posljednjih decenija napravila ogroman iskorak u oblasti zdravstva.

On je zahvalio narodu i institucijama Republike Turske na svesrdnoj pomoći Bosni i Hercegovini, a posebno za projekte koji su realizovani ili se trenutno realizuju u ZDK.

Ambasador Bambur je zahvalio premijeru Piviću i ministrima na prijemu rekavši da Republika Turska ima namjeru da nastavi saradnju sa BiH i njenim regijama, a da je projekat Nove bolnice veoma interesantan s obzirom na položaj Zeničko-dobojskog kantona kao središnje regije u BiH.

Pohvalio je opredjeljenje Vlade za borbu protiv koprupcije, rekavši da je to važan preduslov za privlačenje investicija i ostanak mladih.

Istakao je da je potvrda dobrih odnosa dvije zemlje i podatak da građani Turske prednjače po broju turističkih posjeta BiH, što je, kako je rekao, veoma važno za razvijanje odnosa, te da je Republika Turska sa svojim iskustvima u oblasti turizma spremna da pomogne dalji razvoj turizma u BiH.

Potvrdio je da kompanije i privredne asocijacije iz Turske namjeravaju učestvovati na sajmu ZEPS, koji će se nakon višegodišnje pauze održati u oktobru u Zenici, saopćeno je iz Press službe ZDK.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno