Biznis

Kompanija vojne industrije traži 118 radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor kompanije BNT Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik raspisao je oglas za prijem 118 radnika, piše BiznisInfo.

Najviše se traži metalostrugara i metaloglodača, ali su potrebni i tehnolozi, komercijaliste, brusači, zavarivači, spremačice itd.

Traže se radnici ukupno 30 različitih zanimanja. Radnici se traže na određeno radno vrijeme, uglavnom na 6 mjeseci.

BiznisInfo podsjeća da je riječ o kompaniji iz oblasti vojne industrije koja je najpoznatija po tome što je nedavno proizvela prvi domaći komad teške artiljerije – samohodnu haubicu. Javnosti nije poznato da li je ikada počela prodaja i izvoz ove haubice.

Federacija BiH najveći je pojedinačni vlasnik BNT TMiH-a sa 51 posto dionica, ZIF “BIG-Investiciona grupa” ima 20,4 posto a ZIF “Bonus” 11,2 posto. “Bonus” je krajem prošlog mjeseca stekao udio u BNT TMiH-u za više od 2 miliona KM.

Finansijska podrška Vlade Federacije

Inače, Vlada FBiH zadužila je početkom ovog mjeseca Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da Ministarstvu finansija podnese zahtjev za dodjelu sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade FBiH“ za isplatu sredstava BNT TMiH-u u iznosu od 600.000 KM za finansiranje nabavke repromaterijala.

Kako je tada rečeno, Federalno ministarstvo finansija je obavezano da, nakon što dobije zahtjev, pripremi i dostavi za prvu narednu sjednicu Vlade FBiH, na razmatranje i usvajanje, odluku o odobravanju izdvajanja ovih sredstava.

Federalna vlada posljednjih godina izdašno finansijski pomaže namjensku industriju za koju je više puta rečeno da je prioritetna oblast.

BiznisInfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno