Info

Kompanija Klas donira hljeb korisnicima organizacije Pomozi.ba

Kompanija Klas donira hljeb korisnicima organizacije Pomozi.ba – Kompanija Klas prošle sedmice započela je svoj društveno odgovorni projekat u okviru kojeg će u naredna tri mjeseca ljudima u potrebi širom Bosne i Hercegovine donirati značajne količine svojih novih “Skockanih” hljebova.

Riječ je o hljebu kojem je pasterizacijom produžen rok trajanja na 30 dana i upakovanom u najkvalitetniju ambalažu.

Klas je korisnicima organizacije Pomozi.ba obezbijedio 3.900 hljebova, dok će određene količine hljeba donirati i organizacijama Mozaik prijateljstva iz Banjaluke i Pravi put iz Mostara.

“Aktivnim radom na poboljšanju uvjeta života osobama kojima je pomoć društva potrebna, rado podržavamo humanitarne organizacije, jer samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom možemo doprinijeti rastu i razvoju naše zajednice. Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima, i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima”, istakao je Boris Brković, direktor kompanije Klas dd Sarajevo.

Iz organizacije Pomozi.ba istakli su da je donacija hljeba sa dužim rokom trajanja od velikog značaja njihovim korisnicima kojima svaki dan pripremaju i na vrata donose gotov obrok.

“Zahvaljujemo kompaniji Klas koja je već nekoliko puta pokazala društvenu odgovornost. Ovom donacijom smo obogatili obroke koje spremamo u našoj kuhinji i donosimo na kućni prag starim, oboljelim i iznemoglim osobama. Samo udruženi možemo praviti promjene i pomoći većem broju ljudi u Bosni i Hercegovini koji se nalaze u jako teškim životnim situacijama”, naveli su iz organizacije Pomozi.ba.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem