Info

Komesar i ministar u posjeti stanicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut su posjetili Policijsku stanicu Maglaj, kojom prilikom je održan radni sastanak sa rukovodnim službenicima iste. Tom prilikom komandir i njegovi saradnici su informisali ministra i komesara o aktuelnom stanju na terenu, aktivnostima koje se poduzimaju na unapređenju postojećeg stanja u oblastima kriminaliteta, saobraćaja i javnog reda i mira.

U nastavku, a u skladu sa sačinjenim Planom posjeta policijskim stanicama, ministar i komesar su posjetili Policijsku upravu III u Zavidovićima, gdje su na održanom sastanku od strane načelnika, komandira i njihovih saradnika informisani o stanju bezbjednosti na području iz nadležnosti navedene policijske uprave, te određenim pojavama i poteškoćama koje se pojavljuju u radu i postupanju policijskih službenika na dokumentovanju događaja iz nadležnosti policije.Takođe, bilo je govora i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije uslove za rad svih službenika.

U zadnjem dijelu planiranih obilazaka, ministar Žilić i komesar Šut su posjetili Policijsku upravu Žepče u Žepču, gdje je održan radni sastanak, na kojem su ministar i policijski komesar informisani od strane načelnika i njegovih saradnika o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području koje je u nadležnosti navedene policijske uprave.

Tom prilikom konstatovano je da na području Policijske uprave Žepče nisu zabilježeni veći bezbjednosni problemi, te da je stvaranju povoljne bezbjednosne situacije, uz redovne mjere koje se kontinuirano poduzimaju od strane policijskih službenika, naročito doprinijelo postupanje po određenim akcijama, koje su planirane na nivou Uprave policije i kojim su predviđene posebne mjere i radnje na poboljšanju bezbjednosnog stanja, kako na području drugih policijskih uprava, tako i na području iz nadležnosti Policijske uprave Žepče.

Kako je zaključeno, bezbjednosna situacija na području navedenih policijskih uprava i stanica je ocijenjena zadovoljavajućom, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i velikom procentu nezaposlenog stanovništva. Takođe je istaknuta dobra saradnja sa općinskim vlastima, lokalnom zajednicom u širem smislu, kao i drugim subjektima u društvu, te je najavljen niz aktivnosti koje bi se trebale poduzimati u narednom periodu, u cilju unapređenja bezbjednosnog stanja na području Zeničko-dobojskog kantona i stvaranja sigurnog ambijenta za sve naše građane.

Kako je predviđeno, u narednom periodu ministar i komesar će posjetiti i ostale policijske uprave i stanice na području iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno