Info

Komesar i ministar u posjeti Olovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut boravili su u radnoj posjeti Policijskoj stanici Olovo, kojom prilikom je održan radni sastanak sa komandirom policijske stanice, njegovim saradnicima i šefom Odsjeka za administraciju. Na održanom sastanku od strane komandira je prezentirana aktuelna bezbjednosna problematika na području općine Olovo, te je takođe razgovarano o aktivnostima koje se poduzimaju na unapređenju postojećeg stanja, kao i drugim aktivnostima koje se poduzimaju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima. Tom prilikom je konstatovano da je stanje bezbjednosti na području Policijske stanice Olovo zadovoljavajuće, te da nisu zabilježeni slučajevi ugrožavanja života i imovine građana.

Nakon sastanka, ministar i policijski komesar su izvršili obilazak svih uposlenika na radnim mjestima. U sklopu ove posjete, ministar Žilić i komesar Šut su, zajedno sa rukovodnim službenicima Policijske stanice Olovo, posjetili povratnička naselja na području općine Olovo i to mjesta Kolakovići i Dugandžići, gdje su sa povratnicima Bošnjačke i Srpske nacionalnosti razgovarali na temu njihove lične i imovinske sigurnosti, kao i o drugim pitanjima i problemima sa kojim se isti susreću. U ovim kontaktima i razgovorima mještani navedenih naselja su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost za posjetu, te naglasili da su zadovoljni trenutnim stanjem sigurnosti i da imaju izuzetnu saradnju sa policijskim službenicima. Takođe su iskoristili priliku i iznijeli svoje stavove o drugim problemima, koji nisu u nadležnosti policije i čije rješavanje je u okviru nadležnosti drugih organa vlasti i institucija.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

olovo II



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno