Info

Komercijalno testiranje na koronavirus uskoro jeftinije i u Federaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Republika Srpska snizila cijene komercijalnog testiranja na koronavirus, uskoro će se to dogoditi i u Federaciji BiH, saznaje Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić zatražio je od Fonda zdravstvenog osiguranja da se revidiraju cijene testova u komercijalne svrhe što će značiti da stanovnici Federacije BiH uskoro mogu očekivati jeftinije PCR testove.

Od danas u bh. entitetu Republika Srpska cijene komercijalnih testova iznose 150 KM, dok u Federaciji BiH i dalje koštaju od 200 do 215 KM.

Građani BiH mogu se testirati u nekoliko javnih i privatnih ustanova, ali za prelazak granice priznaje im se samo negativan PCR test iz neke od laboratorija koje su ovlaštene za ova testiranja. Inače, zemlje u našoj regiji i Evropi uveliko snižavaju cijene komercijalnih PCR testova kako bi građanima olakšale provjere zdravstvenog stanja, ali i putovanja.

U cijeloj BiH do danas je, prema zvaničnim informacijama entitetskih zavoda zdravstva, na koronavirus testirano 155.207 osoba. U ovaj broj nisu uračunati komercijalno urađeni testovi.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno