Posuđeno

Komentar – Povodom izmjena krivičnih zakona

Kažnjavat će se negiranje genocida, ali i širenje mržnje na internetu
Kažnjavat će se negiranje genocida, ali i širenje mržnje na internetu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komentar – Povodom izmjena krivičnih zakona – Ja bih bio najsretniji kada bi se donio Zakon o dosljednjoj primjeni i sprovođenju svih do sada donesenih zakona jer je u ovoj zemlji suština ponašanja izbjegavanje istih i uzrok većine problema koje imamo u svakodnevnom životu.

Dovoljno je samo redovno čitati i slušati medije pa će vam sve biti jasno. Vaš prilog o zatvoru za kiflu i 20 KM a ne za milione, namještenim konkursima za zapošljavanje, stanju u ekologiji, korupciji, pokrenutim tužbama i nikad istraženim i procesuiranim aferama, uništenim preduzećima i privatizaciji, procesima koji traju desetke godina, silnim ne donesenim pravosnažnim presudama u dokazanim kriminalnim radnjama, stanjem u pravosuđu, ……, nema kraja spisku.

A vlast nastavlja definisati i pooštravati one zakone oko kifle i 20-tak KM, a onaj veliki, organizovani, sistemski kriminal može i dalje neometan sprovoditi svoju djelatnost i sistemski uništavati i razgrađivati one preostale dijelove ove “države”. Ova zemlja je u metastaziranom, komatoznom stanju koje traje preko 20 godina i potrebna je radikalna akcija tipa amputacije kojom bi se trebalo jednostavno odstraniti hirurškom intervencijom sve ono što ne valja. Jedino se bojim da bi ovdje trebalo amputirati glavu pa ne znam kako bi pacijent preživio. Možda su u modernoj medicini moguće i ovakve intervencije a da žrtva preživi. Čuda se dešavaju, mada mislim da ih mi ovdje samo možemo priželjkivati i nadati im se.

Bezbroj je primjera da imate solidna zakonska riješenja koja se zbog korupcije i kriminala ne sprovode i da zato niko ne odgovara. Sve po zakonu. Dok se radikalno ne promijeni i kolektivana svijest i savjest i svakog od nas kao pojedinaca, nema nam napretka.

Gledajući odlaske ljudi sa ovih prostora jasno mi je da mnogi više ne vjeruju da je to ovdje moguće i da jednostavno nemaju vremena čekati da se to dogodi. Nažalost, odlazi nam mladost i budućnost ove zemlje, a vlast se ponaša kao noj koji je gurnuo glavu u pijesak i neće ili ne želi da vidi sve ovo.

I jasno je ovakvo ponašanja, jer su oni svojim ponašanjem doveli do ovih procesa koje teško da više neko može zaustaviti. I da se ponovno ponovim, tako do onih posljednih legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda koji će biti svoji na svome. Samo me u svemu ovome tješi da oni više neće imati od koga naplačivati svoje usluge kao što su to do sada nesmetano i nekažnjeno radili. Mada mi je ovo slaba utjeha jer su se do sada dovoljno obezbijedili, samo ne znam do kojeg koljena.

Građanin Alibegović Zlatan



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno