Nogomet

Kombinovana ekipa Čelika deklasirala Novi Travnik u prijateljskom meču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kombinovane ekipe Čelika i Novog Travnika danas su na Kamberovića polju odigrali prijateljski meč koji je bio zatvorenog tipa ,a visoku pobjedu ostvarili su Zeničani rezultatom 7:0.

NK Čelik trenutno je prvoplasirani tim Druge lige FBiH, grupa “Centar”, dok je Novi Travnik trenutno na 11 mjestu Druge lige FBiH, grupa “Zapad”. Treneri ovih ekipa iskoristili su priliku da danas daju šansu igračima koji su manje igrali u ovoj sezoni, a posebno domaćin je ovom meču dao šansu sedmorici juniora, koji su danas imali priliku da se pokažu i dokažu.

Prvo poluvrijeme riješeno je 2:0 u korist Čelika, a golove su postigli Jašarević i Kolić. U drugom šansu uz veliki broj izmjena, Zeničani su do vrha napunili mrežu gostiju. Pogađali su Babić, Durmiš, Džaferović, te u dva navrata Ahmetspahić. Na kraju je bilo konačnih 7:0 za nogometaše Čelika.

Svakako je ovo bila prilika da treneri vide s čime raspolažu za naredni period. U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, nogometaši Čelika u subotu će u Vogošći gostovati kod ekipe Unisa, gdje žele pobjedom ovjeriti jesenju titulu.

S druge strane Novi Travnik će u okviru posljednjeg kola prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa “Zapad” na svome terenu dočekati tim Viteza iz Bužima, te će eventualnom pobjedom imati priliku sezonu završiti u sredini tabele.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno