Info

Koliko Balkanci godišnje odmaraju?

Koliko Balkanci godišnje odmaraju
Koliko Balkanci godišnje odmaraju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koliko Balkanci godišnje odmaraju?- Mapa koju je napravio Jakub Marian pokazuje koliko dana Europljani zapravo odmaraju. I ovo je još samo jedan dokaz koji ruši mit da Balkanci mnogo praznuju.

U Švicarskoj i Slovačkoj na primjer, prema ovoj mapi, najviše odmaraju nego bilo gdje u Europi, čak i do 16 dana godišnje. Švedska, Turska i Španjolska dijele drugo mjesto sa 14 dana odmora.

Velika Britanija ima 11, dok Nizozemska ima osam državnih praznika. S tim što Britanci imaju 28 dana plaćenog godišnjeg odmora, prenosi B92.

Ako pogledamo na globalnom nivou, najviše se praznuje u Aziji (8), zatim, redom, u Latinskoj Americi (4), Zapadnoj Europi (3), Centralnoj i Istočnoj Europi (3), pa na Bliskom istoku i Africi (2) i na kraju Sjevernoj Americi.

Ipak, trebalo bi napomenuti da smo skloni produžavanju odmora spajanjem prazničnih dana tako da je postalo pravilo da svako praznovanje u prvi plan izbaci staru temu – jesmo li skloni pretjerivanju.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno