Zabava

Kolekcija Disney Petominutnih priča je na kioscima: U četvrtak izlazi treća knjiga „Petominutne priče o hrabrosti“

Kolekcija Disney Petominutnih priča je na kioscima: U četvrtak izlazi treća knjiga „Petominutne priče o hrabrosti“- Šta je hrabrost i kako ćemo sa djecom pričati i ovoj važnoj temi? Iako se i odrasli suočavaju sa različitim strahovima, često nam je teško da shvatimo i prihvatimo da se i djeca plaše raznih stvari i da su u njihovom slučaju ti strahovi realni. Nekada lako možemo da uočimo strah, a nekada ne, jer nam društvo nameće stereotipe da je onaj koji se plaši kukavica. A strah je često zapravo naš čuvar.

Često se može čuti od roditelja rečenica „nemaš čega da se plašiš”, ali da li je to pravi put da se prevaziđe strah? Predlažemo razgovor, a povod mogu biti bajke. Djeca treba da budu svjesna različitih osjećanja, da nauče da ih izražavaju i razgovorom možemo djelomično ili potpuno pomoći djetetu da strah prevaziđe, da razumiju šta znači biti hrabar i kako se strahovima može boriti.

Disneyjevi junaci Pluton i Mini, Miki i njihovi prijatelji, Ana i Elza, Pinokio, te Švrća ispričat će pet priča o hrabrosti. One vam mogu biti inspiracija za razgovor, a svakako će uljepšati i obogatiti vrijeme provedeno sa djecom.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Prva knjiga je još uvijek dostupna na kioscima po promotivnoj cijeni od 3,90 KM, dok će ostale knjige iz kolekcije biti dostupne po cijeni od 7,90KM. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Čitajte djeci, mazite ih, grlite ih, pričajte sa njima, odvojite svaki dan vrijeme za čitanje, izaberite knjigu i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem