Info

Koja institucija BiH ima najviše uposlenih

Koja institucija BiH ima najviše uposlenih
Koja institucija BiH ima najviše uposlenih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koja institucija BiH ima najviše uposlenih- U izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za šest mjeseci ove godine navedeno je da u državnim institucijama do 30. juna rade 22.166 osoba.

Taj broj do kraja godine će se povećati na 23.037 uposlenika.

Broj zaposlenih do 30. juna ove godine u Ministarstvu odbrane BiH iznosio je 9.770, a planira se da će do kraja godine broj porasti na 10.011 osoba.

Na drugom jestu je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) koja je do kraja juna imala 2.494 uposlenika, a do kraja tekuće godine ovaj broj bi se trebao smanjiti na 2.458 osoba.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH (MVP BiH) uposlene su 492 osobe, a prema projekciji odnosno pregledu dinamike zapošljavanja planirano je upošljavanje još 28 osoba.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela trenutno ima 849 uposlenih (do 30.06.) a planirano je da se do kraja godine broj poveća na 877.

U Graničnoj policiji BiH (GP BiH) uposlene su 2.139 osobe, a prema planu taj broj će se povećati na 2.371.

U Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH trenutno je uposleno 691 osoba, a do kraja godine planirano je upošljavanje 6 novih osoba.

U galeriji pogledajte pregled dinamike zapošljavanja svih državnih institucija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno