Nogomet

Kobna Jevtićeva povreda u utakmici protiv Čelika i reakcija NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kobna Jevtićeva povreda u utakmici protiv Čelika i reakcija NK Čelik – Marko Jevtić, 35-godišnji fudbaler Viteza završio je karijeru. Ovu šokantnu vijest potvrdio je NK Vitez nakon što je pouzdani defanzivac u subotu zadobio udarac u bubreg na utakmici protiv Čelika koja je odigrana u Vitezu.

„Nakon teške ozljede na utakmici protiv NK Čelika, Marko je prevezen u zeničku bolnicu gdje je jutros u 3 sata i operiran, ali liječnici uz sav napor, nažalost, nisu uspjeli spasiti njegov bubreg. Nakon operativnog zahvata, Marko se nalazi na odjelu intenzivne njege zeničke bolnice, ali jasno je kako je njegova nogometna karijera završena. U ovom trenutku ne možemo pronaći prave riječi, šokirani smo i ražalošćeni. Cijela momčad, stručni stožer i uprava je uz Marka i suosjećamo s njim i njegovom obitelji. Nadamo se Markovom skorom i što bržem oporavku“, saopštili su iz Viteza.

Jevtić je u karijeri između ostalih branio boje banjalučkog Borca i bijeljinskog Radnika.

Nakon što je rukovodstvo NK Čelik Zenica saznalo da je jučerašnja povreda Marka Jevtića na utakmici sa NK Vitez rezultirala operacijom nakon komplikacija nekoliko sati iza ponoći u kojoj je ovaj sportista ostao bez bubrega i tako okončao svoju sportsku karijeru, ovom prilikom ispred kluba izražavamo svoje žaljenje i zvaničnu ispriku ispred kluba igraču i njegovom klubu. Sport je plemenita aktivnost u kojoj se pored energije i emocija često žrtvuje i zdravlje zarad sportskog rezultata – povrede su sastavni dio sporta a ovakve su svakako i rezultat neslavnih statistika koje rezultiraju teškim povredama koje ugrožavaju i život a to na terenu nikada nije bio cilj. Namjera igrača NK Čelik Zenica nikada nije bila niti smije biti usmjerena ka namjernom povređivanju protivnika niti gruboj igri koja izlazi van okvira fair-playa. Takvo postupanje naših igrača će uvijek biti sankcionisano no jučerašnja povreda je rezultat borbe na terenu i slučajnosti, nikako namjere da se ikome nanese povreda, pogotovo ovako teška.

Pored Marka i njegove porodice, našim sportskim prijateljima u komšijskom NK Vitez također upućujemo poruke podrške i izvinjenja ukoliko smo bilo kojim činom doprinijeli ovoj nesretnoj povredi van okvira samog manjka sportske sreće. S obzirom da se Marko Jevtić trenutno nalazi na odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice u Zenici te posjete nisu moguće osim najbližim članovima porodice, rukovodstvo kluba će ga posjetiti čim to bude moguće. Ukoliko postoji neki vid podrške koji klub može pružiti porodici ili Markovom klubu s obzirom da su isti u Zenici – stojimo im na raspolaganju putem svojih kapaciteta i kontakata. Marko će sa 34 godine vjerovatno napustiti zeleni teren na kojem je odigrao toliko utakmica – želimo mu da zaboravi povrede koje će ostati u magli a fokusira se na svoje postignute sportske uspjehe koji će ga vječno pratiti gdje god on bio i čime se bavio u budućnosti.

Ne daj se Marko, i ti si čelični momak!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno