Politika

Koalicija u ZDK do petka bira mandatara iz NB-a ili SDP-a

Koalicija u ZDK do petka bira mandatara iz NB-a ili SDP-a – Predstavnici koalicije u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona danas su u centrali Socijaldemokratske partije u Zenici održali sastanak na kojem su usaglasili aktivnosti na izboru mandatara i formiranju vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nakon sastanka za Klix.ba je kazao kako su stranke okupljene u koaliciju i većinu u Skupštini ZDK dogovorile bitne korake.

Prvi od njih tiče se mandatara Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kandidat za mandatara Nezavisnog bloka je i dalje Amra Mehmedić, a SDP će svog mandatara predložiti do kraja sedmice do kada će biti i izabran, a glasat će 21 zastupnik iz sedam političkih partija koje čine većinu u Skupštini ZDK.

Također, na sastanku je prema riječima Kasumovića dogovoreno i formiranje Vlade ZDK do kraja januara, dok će popuna Doma naroda sačekati odluku Ustavnog suda o odluci Centralne izborne komisije.

Kasumović je u ranijim najavama kazao kako SDP do petka ima rok da ispoštuje svoja obećanja oko izbora mandatara ili će napustiti koaliciju koju sačinjava sedam političkih stranaka s ukupno 21 zastupnikom.

Klix.ba
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem