Info

Ko su sve bezobzirniji razbojnici na cestama

Ko su sve bezobzirniji razbojnici na cestama
Ko su sve bezobzirniji razbojnici na cestama
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko su sve bezobzirniji razbojnici na cestama- Pljačkaši sve nemilosrdniji i drskiji, a više ne biraju ni mjesto ni vrijeme. Neka od razbojništava dešavaju se usred bijela dana i na nekim od najfrekventnijih ulica. Ništa nepoznato, ali jako zabrinjavajuće, kaže profesor Ahmić.

Drumska razbojništva poznata su od pamtivijeka, ali zabrinjavajući je novi modalitet takozvani High jacking ili otimanje automobila i sredstava unutar vozila tokom same vožnje, koji je, kako je za Faktor pojasnio profesor Jasmin Ahmić, u posljednje vrijeme uzeo maha kako u Evropi, tako i u našoj zemlji.

Opljačkana na semaforu

Razbojnici su sve nemilosrdniji i drskiji, a već odavno ne biraju ni mjesto, a ni vrijeme napada. Sve češće pljačkaju usred dana i na najfrekventnijim ulicama. U većini slučajeva razbojnici žrtvama prijete vatrenim oružjem, ali i hladnim kao što su noževi, šarafcigeri, staklo i slično.

– Razbojništva se dešavaju i u “špici” kada najviše ljudi ima, sa vatrenim ili hladnim oružjem. Pod prisilom se otme automobil ili nešto drugo. Dakle, ništa nepoznato, ali jako zabrinjavajuće i uzima maha – priča Ahmić, dodavši da se u posljednje vrijeme dešava da ne djeluju organizovane grupe, već pojedinci.

Početkom marta ove godine u Mostaru je ujutro u 11 sati opljačkana radnica kladionice BetLive i to kada se svojim automobilom zaustavila na semaforu u Splitskoj ulici, jer je bilo crveno svjetlo za vozače. Na suvozačevom mjestu stajala joj je torbica u kojoj je bio dnevni pazar kladionice od nekoliko hiljada maraka. Dvojica razbojnika na motoru prepriječili su joj put, otvorili suvozačeva vrata uzeli torbicu, nakon čega …

Kompletan tekst čitajte u današnjem izdanju dnevnih novina Faktor.

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno