Politika

KO SDP ZDK – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KANTONALNA ORGANIZACIJA SDP BiH ZDK – SAOPĆENJE ZA JAVNOST

„VLADA ZDK SVOJ NERAD I ODGOVORNOST PREKRIVA LAŽIMA“

Obzirom da Vlada ZDK, već treću godinu u dezorjentisanom stanju, ima potrebu da odgovara pojedincima ili strankama za svoje propuste, a pri tome se uopšte ne bavi epidemiološkim stanjem i zdravljem građana, ekonomijom i ostalim sferama života građana, red je da vas zbog javnosti ponovo upoznamo sa problemima i podsjetimo na činjenice koje doslovno uništavaju naš kanton, a koje niko, pa ni Vlada ZDK ne može demantovati.
Gospodo, iza vas stoji skupštinska večina zasnovana na trgovini i korupciji, pa je prirodno da tako formirana Vlada ne funkcioniše.
Rad Skupštine je netransparentan, lažira se prisustvo online sjednicama, lažiraju se rezultati glasanja i sve djeluje kao cirkus. Za tri godine ste oborili svjetski rekord u nefunkcionisanju, zašto ne kažete građanima koliko je u pomenutom period usvojeno Zakona ?
Na najnetransparentniji način se usvaja Budžet ZDK, epidemiološko stanje i stopa smrtnosti u našem Kantonu je zahvaljujući vašem bezobrazluku i “radu” ubjedljivo najgore.
Kontinuirano izbjegavate održavanje sjednica u skupštinskim klupama, ne dozvoljavate TV prijenos sjednica, a sve sa ciljem da se alarmantno stanje u Kantonu i vaša odgovornost u tome sakrije,
U vremenu ekonomskog kraha, izdvajate sramotnih 52.000,00 KM za startupe, a paralelno s time planirate 400.000,00 KM za Facebook i Twitter.
Postali ste režimska vlada, krećete se u pravcu jednoumlja, što pokazuje ukidanje sredstava za lokalne medije, odnosno ukidanje sredstava za sve nezavisne i transparentne medije koji nisu pod vašom kontrolom.
Saopštite građanima da ste nas doveli u robovlasnički položaj – za mandat vaše vladavine djecu ste nam zadužili za preko 100 mil KM, a vaš bezabrazluk ide do te mjere da za takvo stanje optužujete SDP!
Odgovorite građanima koliko novih uposlenika je na budžetu u mandatu Vlade od 2019. godine, zatim koliko se povećao broj uposlenih samo u kabinetu Premijera u poslednje tri godine? Građani moraju znati da je to enorman i nepotreban broj novouposlenih stranačkih jurišnika sa kvalitetnim znanjem i diplomama kao što su vaše.
Pišete o podršci međunarodne zajednice? Vjerovatno mislite na podršku Ambasade SAD-a i OHR-a koji vas u kontinuitetu opominju da ne provodite zakon koji ste sami donijeli? To što vas podržavaju lideri stranaka koji nisu dio aktuelne skupštinske većine je rezultat koalicije SDA sa Srpskom radikalnom strankom od prije nekoliko dana.
Pozivamo vas da kao vid vase kompetencije i znanja javno objavite fakultetske diplome, ako se ne stidite svog obrazovanja i svojih diploma objavit ćete ih javno, ako ne objavite, barem ćemo znati da ipak postoji nešto čega se i vi stidite.

KO SDP BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno