Politika

KO SDP BiH ZDK izabrao potpredsjednike, sekretara i predsjedništvo KO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak,  23.07. 2015.godine  održana  je   konstituirajuća  sjednica  Kantonalnog  odbora SDP BiH ZDK. Pedeset  članova Kantonalnog   odbora  usvojilo je novu Odluku o unutrašnjem organizovanju i radu KO SDP BiH ZDK, biralo  5 potpredsjednika, sekretara i Predsjedništvo Kantonalnog odbora  za naredni  četverogodišnji mandatni period.  Za  potpredsjednike  KO SDP BiH ZDK izabrani su: Munib Husejnagić iz Zenice, Nermina Zaimović Uzunović iz Zenice, Vedran  Kaser iz Tešnja, Dejan Ščepanović iz Visokog, Elvir Karajbić iz Zavidovića. Za sekretara  KO SDP BiH  ZDK  izabrana je Marina Mujkanović iz Zenice. U Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK  izabrani su: Jasminka  Šehić iz Maglaja, Jasminka Begić iz Doboj juga , Rifat Delić iz Zavidovića, Mirko Trifunović iz Žepča, Mladen Simić iz Zenice, Branko Romić iz Vareša, Mahir Hasanspahić iz Olova, Suad Čosić iz Breze, Semir Mušija  iz Kaknja, Boris Franjić iz Kakanja, Amil Buljubašić iz Tešnja, Radosav Petrović Raco iz Zavidovića, Dragica Todorović iz Usore i Almir Brka iz Tešnja. Kod izbora  Predsjedništva ispoštovani su kriteriji utvrđeni  u  Pravilniku. Posebno treba naglasiti da se pored kriterija starosne, polne  i nacionalne strukture  vodilo  računa  o teritorijalnoj zastupljenosti , te u trenutnom sastavu Predsjedništva KO SDP BiH ZDK  svog predstavnika imaju sve OO SDP BiH ZDK.
Na sjednici se, pored izbora rukovodstva KO SDP BiH ZDK  vodila  rasprava i o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na  odluku Vlade FBiH da  u proceduru pusti Zakon o radu, bez  prethodnog usaglašavanja sa sindikatima i neuvažavanjem njihovih zahtjeva,  što je  KO SDP BiH ZDK najoštrije osudio.
Istog dana održana je i konstituirajuća sjednica  Nadzornog odbora KO SDP BIH ZDK  na kojoj je   za predsjednika NO izabran Adnan Čobo iz Kaknja, a  za  zamjenika predsjednika  Anida Šabanović iz Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno