Politika

KO SBB BIH traži održavanje hitne sjednice kantonalne skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KO SBB BIH traži održavanje hitne sjednice kantonalne skupštine – Na zahtjev Foruma mladih SBB Zenica, uz podršku kandidata za gradonačelnika Nasira Beganovića, danas je predata inicijativa kantonalnoj zastupnici Meldini Ugarak. Inicijativnom se zahtijeva da se sazove hitna sjednica Skupštine ZDK kako bi se ispunili opravdani zahtjevi studenata zeničkog Univerziteta.

Već duže vrijeme vodi se polemika oko organizacije nastave, nastavnog procesa, plaćanja školarina, prenošenja uslovnih predmeta na narednu akademsku godinu i posljedica koje je pandemija korona virusa ostavila na Univerzitet u Zenici i njegove studente.

Nedopustivo je da naše studente ostavimo same da se brinu o sebi i da dozvolimo da budu koleteralna šteta pandemije koja je pogodila sve dijelove Bosne i Hercegovine.

Kako bi se ispunili svi zahtjevi studenata i kako bi se nastavni proces i studentski život u Zenici normalizovao pod hitno se mora sazvati sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i donijeti adekvatne izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

Savez za Bolju Budućnost izražava najveću zabrinutost za naše studente i njihove roditelje. Zašto je resorno Ministarstvo dozvolilo da se naši studenti osjećaju kao da su manje vrijedni od studenata drugih univerziteta u Bosni i Hercegovini? Prava i mogućnosti naših studenata moraju da se izjednače sa ostalima u Bosni i Hercegovini. Naši studenti ne smiju biti i nećemo dozvoliti da budu samo koleteralna šteta pandemije korona virusa i žrtve političkih prepucavanja u predizbornom vremenu.

Forum mladih SBB BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno