Nogomet

Ko s kim igra do kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko s kim igra do kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH? – Fudbaleri Sarajeva nakon neriješenog rezultata u Tuzli sa Slobodom ostali su na prvom mjestu i imaju dva boda više od ekipe Željezničara.

Do kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH ostalo je još pet kola, a u nastavku pogledajte ko će igrati s kim do kraja.

Sarajevu slijedi paklen raspored

Sarajevo će u narednom kolu dočekati Široki Brijeg na domaćem terenu, a zatim će gostovati kod Radnika. Nakon toga Bordo tim očekuje i gostovanje Veležu, pa odmah nakon toga i gradski derbi sa Željezničarom. U posljednjem kolu jesenjeg dijela Sarajevo će gostovati Zvijezdi 09.

Željezničar želi preokrenuti sezonu

Drugoplasirani Željezničar u narednom kolu dočekuje Čelik, pa gostuje u Tuzli kod Slobode, a zatim na domaćem terenu igra sa Širokim Brijegom. U 18. kolu odmjerit će snage sa gradskim rivalom Sarajevom, dok će u posljednjem kolu jesenjeg dijela igrati sa Veležom na domaćem terenu.

Plemići protiv direktnih konkurenata

Zrinjski polako ulazi u takmičarsku formu i nakon pobjede protiv Željezničara kreću na gostovanje Zvijezdi 09 puni samopouzdanja. Nakon toga igrat će sa Tuzla Cityjem na domaćem terenu, pa idu na gostovanje Borcu u Banja Luci. U posljednja dva meča odmjerit će snage sa Mladosti i Radnikom.

Radnik, Borac i Tuzla City ‘jure’ vrh Premijer lige BiH

Radnik, Borac i Tuzla City su u samom vrhu ligaške tabele, a zauzimaju redom treće, četvrto i peto mjesto. Radnik već u narednom kolu gostuje Borcu, pa bi se situacija u gornjem dijelu tabele mogla malo kristalizirati. Nakon toga će Radnik dočekati Sarajevo, pa gostovati Mladosti, a onda dočekati Velež i gostovati Zrinjskom.

Borac nakon meča sa Radnikom gostovat će Mladosti, a zatim dočekati Zrinjski. Poslije utakmice sa Zrinjskim očekuju ih mečevi sa Čelikom i Slobodom.

Tuzla City je u zadnja dva kola poražena, pa će priliku za ‘vađenje’ imati već u narednom kolu protiv Mladosti, a zatim će na teško gostovanje Zrinjskom. Pred kraj jesenjeg dijela dočekat će Čelik i Široki Brijeg, te gostovati Slobodi.

Najveću borbu za opstanak vode Mladost i Zvijezda 09, a u drugom dijelu tablice nalaze se još Čelik, Široki Brijeg i Velež. Hercegovački timovi su u nešto boljem stanju nego timovi ispod njih, a obje ekipe imaju po 18 bodova. Čelik je na devetoj poziciji sa 16 bodova, a iza njih su Sloboda sa 14, Mladost sa 12 i Zvijezda sa 3 osvojena boda.

Velež i Široki Brijeg žele priključak gornjem dijelu tabele

Velež će u narednom kolu odmjeriti snage sa Slobodom, a zatim će na megdan Širokom Brijegu. Poslije toga ih očekuje težak duel sa Sarajevom, pa i teško gostovanje Radniku. U posljednjem kolu igrat će na Grbavici protiv Željezničara.

Široki Brijeg gostuje na Koševu u 15. kolu Premijer lige BiH, a zatim na domaćem terenu dočekuju Velež. Poslije toga gostuju Željezničaru, pa čekaju Zvijezdu 09. Posljednje kolo jesenjeg dijela igrat će na Tušnju protiv Tuzla Cityja.

Čelik u narednih pet kola ima težak raspored. Prvo će gostovati Željezničaru na Grbavici, zatim dočekati Zvijezdu 09, a onda će gostovati kod Tuzla Cityja. Pretposljednje jesenje kolo dočekat će Borac, a u posljednjem kolu idu na megdan Mladosti.

Sloboda protiv Sarajeva našla ‘slamku spasa’?

Sloboda vodi tešku bitku, a imaju mnogih problema tokom cijele sezone. Trenutno se nalaze na desetom mjestu, a iduće kolo im donose meč sa Veležom. Nakon toga na domaćem terenu dočekat će Željezničar, pa će na gostovanje Veležu. Nakon Veleža očekuje ih gradski derbi sa Tuzla Cityjem i u posljednjem kolu jesenjeg dijela igrat će sa Borcem u Banja Luci.

Ekipa iz Doboj-Kaknja može pobjeći iz zone ispadanja

Mladost se polako počela dizati i za vikend su stigli do svoje treće pobjede u ovom prvenstvu, a do četvrte pobjede mogu doći već za vikend u Tuzli protiv Tuzla Cityja. Nakon toga odmjerit će snage sa Borce, pa Radnikom na domaćem terenu, a onda će gostovati Zrinjskom. Posljednje kolo igrat će sa Čelikom.

Zvijezda 09 u teškoj poziciji

Ekipa Zvijezde 09 još uvijek nema pobjedu u prvenstvu, a za vikend će igrati sa Zrinjskim i teško je očekivati da naprave podvig. Nakon toga priliku će imati protiv Čelika u Zenici, pa onda na domaćem terenu protiv Slobode. U pretposljednjem kolu igrat će sa Širokim Brijegom, a posljednje kolo u jesenjem dijelu odigrat će protiv osvajača duple krune, ekipe Sarajeva.

Tabelu Premijer lige BiH možete pogledati na ovom linku.

oslobođenje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno