Politika

Ko je DF-ov kandidat za ministra za boračka pitanja u Vladi ZDK – Smajić ili Sirovica ?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavlja se “sapunica” u vezi izbora kandidata za ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Našoj redakciji danas je proslijeđen Dopis, kojim se iznosi “Stav Gradskog povjereništva Demokratske fronte Zenica” u vezi najavljenih promjena imena kandidata ove stranke u budućoj Vladi ZDK. Podsjećamo, prvobitno je za fotelju ministra za boračka pitanja u Vladi ZDK najavljeno ime ibrahima Smajića iz Zenice., Međutim, nakon “Facebook pobune” boračkog udruženja iz Tešnja, odakle je u javnost prethodno plasirana informacija da će kandidat za ministra biti Hamza Krkalić, poznat iz “šatorskih dešavanja” i protesta bivših boraca u Sarajevu, Smajićevo imenovanje je postalo upitno.  Međutim, sve je “presječeno” informacijom da će ministar biti Adnan Sirovica iz Maglaja. No, tu izgleda nije kraj.

Gradsko povjereništvo Demokratske fronte Zenica je, na vanrednom sastanku održanom 20.12.2022. godine, zauzelo stav da Grad Zenica, koja je na prethodnim Općim izborima donijela gotovo trećinu glasova na kantonalnom nivou, iz svojih redova treba da ima kandidata za ministarstvo koje je pripalo Demokratskoj fronti, a u skladu sa Sporazumom koalicionih partnera u Zeničko-dobojskom kantonu. Stoga, donesena je jednoglasna odluka da Gradsko povjereništvo Demokratske fronte Zenica i dalje stoji kod prijedloga kandidata za Ministra za boračka pitanja ZDK, gosp. Ibrahima Smajića, te insistira na provedbi dokumenta Gradskog povjereništva — Prijedlog kandidata za ministarske pozicije, broj; GPDFZE-18/22 od 08 12.2022. godine. Također, Gradsko povjereništvo Demokratske fronte Zenica izražava nezadovoljstvo načinom rješavanja unutarstranačkih nesuglasica. Mišljenja smo da se odluke ne donose na osnovu fejsbuk statusa nezadovoljnih strana, nego, u skladu sa pravnim i demokratskim principima, svakoj strani treba pružiti priliku da iznese svoje argumente, stoji u dopisu proslijeđenom višim instancama Stranke, u čijem posjedu je i naša redakcija.

-Također, smatramo da se unutarstranački odnosi ne rješavaju putem fejsbuk statusa, iznošenjem hčnih stavova pod patronatom različitih udruženja, a o komunikaciji tipa “upozoravamo”, “naređujemo” i slično, suvišno je i razgovarati. Mišljenja smo da je Dernokratska fronta iznad malograđanskih načina komunikacije, prijetnji i psovki. S nadom da ćete, po hitnom postupku, razmotriti i uvažiti naprijed navedeni Stav Gradskog povjereništva Demokratske fronte Zenica, stoji u dopisu.

Za sada nema reakcije iz povjereništva DF ZDK, kao ni od povjerenika Gorana Bulajića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno