Ostali sportovi

Ko će braniti boje BiH u Pyeongchangu: Četiri predstavnika u Južnoj Koreji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko će braniti boje BiH u Pyeongchangu: Četiri predstavnika u Južnoj Koreji – Bosna i Hercegovina na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama, koje se od devetog do 25. februara održavaju u Pyoengchangu, imat će četiri predstavnika u alpskom skijanju i skijaškom trčanju.

Boje Bosne i Hercegovine u Južnoj Koreji u alpskom skijanju će braniti Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu, te Mladen Plakalović i Tanja Karišik u skijaškom tračanju.

Za naš olmpijski tim su još konkurisali Igor Laikert u alpskom skijanju, Edin Branković u brzom klizanju, te Sanja Kusmuk i Dejana Košarac u skijaškom tračanju, ali na kvalifikacionim takmičenjima nisu uspjeli da ostvare zahtjevne olimpijske norme.

“Odlazak na olimpijadu za mene, kao mladog skijaša, veliki je uspjeh i mogo se radujem. Olimpijsku A-normu sam ostvario još prošle sezone. Kvalifikacije i pripreme općenito za olimpijadu i nivo na kojem sam sada je i više nego zadovoljavajući i svakog dana je sve bolje”, kazao je Emir Lokmić, 21-godišnji olimpijac, član Ski kluba Željezničar iz Sarajeva.

U Olimpijskom komitetu BiH užurbano se pripremaju za najvažniji nastup naših sportista u ovoj godini, do čijeg je početka još ostalo 17 dana.

Po riječima predsjednika OKBiH Marjana Kvesića, rezervisane su karte za put u Južnu Koreju, kompletira se oprema za sportaše, potvrđuju rezervacije u Olimpijskom selu u Pyoengchangu, te obavljaju ostale pripreme potrebne za ovako veliko takmičenje.

“U Južnu Koreju sportisti putuju 4. februara, tri-četiri dana ranije, kako bi se aklimatizirali i lakše prebrodili vremensku razliku, dok će Predsjedništvo OKBiH putovati tri dana kasnije. Pored sportista i njihovih personalnih trenera, uz šefa misije i administraciju naš tim bi ukupno trabo brojati do 15 članova”, kazao je Kvesić za Fenu.

Ko će od sportista nositi zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji svečanog otvaranja igara još nije poznato. Kvesić je kazao da će to će odlučiti Izvršni odbor OKBiH na sjednici 31. januara, te da će to biti sportista koji bude imao najbolji rezultat.

Na zimskim olimpijadama to će biti sedmo učešće bosanskohercegovačkih sportista od sticanja nezavisnosti naše zemlje, a najbolji plasman do sada ostvario je alpski skijaš Enis Bećirbegović, koji je 1998. godine u japanskom Naganu zauzeo 21. mjesto u spustu.

radiosarajevo.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno