Politika

Klub zastupnika SDP ZDK: Riješiti problem isplate pomoći nezaposlenim osobama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub zastupnika SDP BiH  u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona je na jučer održanoj sjednici  podržao Odluke o privremenom finansiranju  JU  Službe za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za period 01. 01. – 31. 03. 2023. godine.

Na ovaj način je omogućeno nesmetano obavljanje poslova i programa korisnika budžeta JU Služba za zapošljavanje, korištenje prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja licima koja su osigurana na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i neometano funkcionisanje samih zdravstvenih ustanova.

Klub zastupnika SDP BiH je ukazao na propuste prilikom isplate jednokratne pomoći nezaposlenim licima na području Zeničko-dobojskog, te zatražio da se što hitnije  reaguje po pitanju ažuriranja spiskova, kako bi i preostali korisnici ove pomoći, a koji na to imaju pravo , istu dobili.

Klub  zastupnika  SDP BiH u Skupštini ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno