Biznis

Klas Velepekara u jednom satu proizvede 20.000 hljebova i peciva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klas Velepekara u jednom satu proizvede 20.000 hljebova i peciva – Dugih 68 godina se, u sarajevskom naselju Malta, proizvodi naš najpoznatiji i najprodavaniji Klas polubijeli hljeb. Na tom mjestu izgrađena je Velepekara koja od 1952.godine na usluzi Sarajevu i okolini te neprekidno isporučuje svježe i kvalitetne hljebove njenim građanima.

Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces sa kapacitetom od 20.000 komada hljeba i peciva po satu.

“Klas Velepekara svaki dan proizvede više od 60 vrsta hljebova i peciva koje redovno isporučujemo svojim kupcima. Svi naši proizvodi napravljeni su uz poštivanje najvećih standarda kvalitete. Poslujemo u skladu sa strogim međunarodno priznatim certifikatima za upravljanje kvalitetom kao što su ISO, HACEP i Halal. Svi Klas proizvodi se transportuju zahvaljujući posebnoj tehnologiji dubokog smrzavanja, zbog čega pekarski proizvodi imaju rok trajanja od godinu dana. Takve proizvode je potrebno samo dopeći u mini pekari i oni budu automatski svježi i topli. Zahvaljujući ovoj činjenici mi svoje proizvode plasiramo u više od 20 zemalja svijeta” – navodi Boris Brković, direktor kompanije Klas.

Pored dnevnih hljebova koje Velepekara proizvodi, od kraja prošle godine započeta je proizvodnja novih skockanih hljebova, s rokom trajanja od 30 dana. Dnevni kapacitet proizvodnje Skockanih hljebova je između 15.000 i 20.000 komada.

Pored svih trgovina u BiH gdje se mogu naći Klas proizvodi, a od nedavno i hljebovi, iz kompanije Klas ističu da su posebno ponosni na svojih 30 dobro opskrbljenih maloprodajnih lanaca Bazar i Klas trgovina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno