Biznis

Klas: poziv poljoprivrednim proizvođačima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ove godine će nastojati otkupiti što je više moguće domaće kvalitetne pšenice. S tim u vezi Klas poziva poljoprivredne proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine da najave svoje količine, kako bi bili evidentirani u bazi podataka.

“U jesen prošle godine smo najavili da smo spremni sve naše potrebe za kvalitetnim žitaricama, voćem i povrćem probati najprije zadovoljiti kod domaćih proizvođača. Ovim putem pozivamo udruženja poljoprivrednika, zadruge, pojedinačne proizvođače i gazdinstva da nam se jave. Naše godišnje potrebe za pšenicom su 90.000 tona, a naši kapaciteti za skladištenje su 110.000 tona. Želimo na ovaj način dati svoj doprinos smanjenju ovisnosti od uvoza primarnih poljoprivrednih proizvoda, i to prvenstveno pšenice”, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmir Hrvića.

Novčane isplate za otkupljene količine pšenice će biti izvršene odmah po isporuci. Samo ove godine, Klas će za podmirivanje vlastitih potreba za žitaricama, voćem i povrćem izdvojiti oko 40 miliona KM.

«Voljeli bismo ako je moguće da sva ova sredstva ostanu u Bosni i Hercegovini. Samo kupovinom domaćeg u cijelom lancu proizvodnje od njive, preko prerađivačke industrije, pa do domaćih brandova na prodajnim policama, mi zapravo imamo šansu biti konkurentni na tržištu, i istodobno sticati uvjete za bolji standard radnika, seljaka, profesora, doktora, i studenata, ali i za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Akvizicijom Klasa prošle godine od strane AS GROUP nastao je u tom smislu jedan veliki sistem koji može značiti novi uspješan početak za razvoj cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine. Ovo je šansa za sve nas, uvjeren sam da ćemo je iskoristiti», završava Hrvić.

Kontakt e-mail za kooperante:
[email protected]

Kupuj domaće – gradi BiH!

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno