Ostali sportovi

KK PERFEKT Zenica: Zlatni pehar i 20 medalja sa turnira iz Bugojna i Usore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, protekli vikend smo učestvovali i nastupali na dva izuzetno jaka i kvalitetna turnira u Bugojnu i u Usori.

U subota 13.05.2023.godine smo nastupali na 19.Karate Kupu FUTURA 2023 u Bugojnu.

Organizatoru idu sve pohvale za uspješnu organizaciju i toplu prijateljsku dobrodošlicu.

Turnir je okupio preko 460 takmičara sa 570 prijava iz 51 kluba iz 3 Države.

Nastupali smo sa 4 takmičara i ukupno osvojili 6 medalja : dvije zlatne, jedna srebrena, jedna bronzana i dvije učesničke:

– Amina Isaković borbe 8/9 godina 36+kg treće mjesto i bronzana medalja

– Sumeja Macanović u katama 10 godina žuti učesnička, kate 11+ žuti prvo mjesto i zlatna medalja

– Sanjin Hamzić u katama 11+ godina oranž učesnička

– Merjem Bošnjak u borbama 10 god 40+kg prvo mjesto i zlatna medalja, borbe 11 godina 44+kg drugo mjesto i srebrena medalja

U nedjelju 14.05.2023.godine smo nastupali na 13.KARATE KUPU *USORA* u Usori.
Turnir je okupio 420 takmičara sa 560 prijava iz 41 kluba.

Naš klub nastupa sa 9 takmičara i ukupno smo osvojili 14 medalja : 7 zlatnih, 4 srebrene i 3 bronzane :

– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalja u katama djevojčice 8 godina oranž i kate 8 godina, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 8/9 godina do 28 kg

– Amina Isaković prvo mjesto i zlatna medalja u borbama djevojčice 8/9 godina 36+kg

– Sumeja Macanović prvo mjesto i zlatna medalja u katama djevojčice 10 godina žuti, drugo mjesto i srebrena medalja u katama 11+ godina žuti

– Amina Mušinović treće mjesto i bronzana medalja u borbama djevojčice 10 godina do 37 kg

– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 10 godina 40+kg, dva treća mjesta i dvije bronzane medalja u katama djevojčice 10 godina i u borbama djevojčice 11 godina 44+ kg

– Sarah Mlivić prvo mjesto i zlatna medalja u borbama U14 djevojčice 54+kg

– Merjem Kovač prvo mjesto i zlatna medalja u borbama djevojčice 12 godina 50+kg, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 13 godina 54+kg

– Azra Pašalić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama U14 do 54 kg

Nažalost naša takmičarka Tea Rašić u izuzetno jakim kategorijama kata nije uspjela doći do medalje.

Na osnovu osvojenih medalja u neslužbenim kategorijama smo proglašeni kao treći najuspješniji klub turnira i uručen nam je zlatni pehar.

Ekipu kluba su predvodili licencirani treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak

Moramo glasno napomeniti da smo izuzetno zadovoljni i ponosni našom djecom, koliko se trude, treniraju, rade i koliko su uspješni. Ovom prilikom se zahvaljujemo i našim roditeljima, koji vjeruju u naš klub i pružaju nam ogromnu podršku. Dokazali smo da se u našem Gradu Zenici radi izuzetno kvalitetan KARATE.

Naša takmičarka Ejna Bešo je najuspješnija takmičarka našeg kluba iz Usore osvojivši dvije zlatne medalje u katama i srebrenu medalju u borbama, te je time potvrdila svoju psiho-fizičku formu za predstojeće Balkansko prvenstvo.

Naša takmičarka Merjem Bošnjak je također potvrdila svoju psiho-fizičku formu osvojivši zlatne medalje i u Bugojnu i u Usori u kategoriji borbe djevojčice 10 godina 40+kg, te da je spremna za Balkansko prvenstvo.

U toku su posebne pripreme za odlazak naših najboljih takmičarki Merjem Bošnjak i Ejne Bešo u sklopu Reprezentacije BIH na Balkansko prvenstvo u Bar/Crna Gora 26-28.05.2023.godine. Također se pripremamo za klupsko polaganje za zvanja/pojaseve koje će biti krajem mjeseca maja, dok od mjeseca juna počinje LJETNA KARATE ŠKOLA na Kamberovića polju.

Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete i postanu dio PERFEKT porodice. Sve dodatne informacije možete dobiti lično u prostorijama kluba u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, na facebook stranici  , kao i na mobitel broj 387 61 063 007 Nermin Bošnjak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno