Ostali sportovi

KK Perfekt Zenica učestvovao na Bijeljina Openu i osvojio pet medalja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, u nedjelju 03.09.2023.godine nastupali smo na 17.BIJELJINA OPENU u Bijeljini u organizaciji karate kluba ŠAMPIONI Bijeljina i gospodin Milorad Marković. Turnir je okupio iz 11 država 74 kluba sa 850 prijava i 670 takmičara.

Naš klub je nastupao sa 7 takmičarki i ukupno smo osvojili 5 medalja :

– Ejna Bešo prvo mjesto i zlatna medalja u katama djevojčice 8 godina, drugo mjesto i srebrena medalja u katama djevojčice 9 godina
– Merjem Bošnjak drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 10 godina 40+ kg
– Amna Kadragić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 11 godina do 36 kg
– Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u katama 12 godina

Nažalost naše takmičarke Sarah Mlivić, Lamija Kalabić i Azra Pašalić nisu osvojile medalje.

Nakon ljetne pauze i uspješno odrađenih preko 150 treninga u okviru ljetne karate škole, prvi turnir na kojem smo nastupali jeste Bijeljina Open. Kao trener sam izuzetno zadovoljan i ponosan na naše takmičarke, prvo visokom fizičkom formom, zatim kvalitetom izvođenja karate kata i tehnika, kao i velikom ozbiljnošću i borbenošću na tatamiju i borbama.

Ekipu su predvodili Ilija Rašič, Irma Bešo i glavni trener kluba Nermin Bošnjak.

Od ponedjeljka nastavljamo sa treninzima u našoj sali na prvom spratu u robnoj kući Bosanka, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem karatea, kao i sve zainteresovane da postanu dio naše PERFEKT PORODICE.

Radimo i na završnim pripremama za orgnizovanje karate turnira PERFEKT OPEN ZENICA 2023, koji će biti u subotu 09.09.2023.godine u Gradskoj Areni u Zenici. Već imamo prijave iz 3 Države 59 klubova sa preko 550 prijava, koji je zasigurno jedna od najvećih manifestacija sa najvećim brojem klubova i učesnika u našem Gradu i regionu.

Koristim priliku da se zahvalim svima koji su već potvrdili svoj dolazak, te pozivamo sve karate klubove, trenere i takmičare da dođu na jedini karate turnir u našem Gradu Zenica.

Nermin Bošnjak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno