Ostali sportovi

KK Perfekt Zenica: Očekuju nas polaganja za učenička zvanja (pojaseve) i turnir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Perfekt Zenica nakon veoma uspješnog početka godine ove subote organizuje polaganje za prva i veća karate zvanja (pojaseve). Polaganje za zvanja će biti održano u OŠ “Meša Selimović” u 9h, 30. jula.

Kako kažu iz karate kluba Perfekt očekuje se da će 70 članova njihovog kluba koji su se naporno pripremali proteklih pola godine pristupiti polaganju, a polaganje je otvoreno za sve goste da posjete ovu manifestaciju.

Ovo polaganje je najavljeno i odobreno od Karate saveza FBiH i Komisije za zvanja, te je odabrana i komisija koja će prisustvovati polaganju a koju će činiti Mirnesa Abdić majstor karatea crni pojas 3. dan, trener u karate klubu Ipon iz Viteza koja je bila državni prvak i član reprezentacija od 2008. do 2013. godine i u katama i u borbama, a od 2013. do 2020. samo u borbama. Također, Mirnea Abdić je osvojila veliku medalju 2014. na evropskom prvenstvu u Portugalu, gdje je osvojila 3. mjesto za juniorke u borbama. Također 2018. je na Evropskom U21 postala prvaknja u borbama +68kg, iste godine je osvojila 3. mjesto na Premier liga Rotterdam turniru. Naredne, 2019. godine osvojila je prvo mjesto na Balkanskom seniorskom prvenstvu.

Predsjednik komisije je Asmir Jahić, majstor karatea crni pojas 5. dan, trener u karate klubu Zmaj iz Gradačca, koji je bio četiri godine član u upravnom odboru Karate saveza FBiH. Trenutno je član upravnog odbora Karate saveza BiH, a njegovi takmičari su osvajači balkanskih i svjetskih medalja.

Član komisije je i Nermin Bošnjak, majstor karatea crni pojas 5. dan i glavni trener Karate kluba Perfekt Zenica. Preko deset godina član reprezentacije BiH, dugogodišnji državni prvak i osvajač brojnih evropskih i svjetskih medalja.

Na polaganju dječaci i djevojčice će polagati za učeničke pojaseve i to BIJELO-ŽUTI, ŽUTI, ORANŽ, CRVENI, ZELENI, PLAVI, LJUBIČASTI, SMEĐI I SMEĐO-CRNI.

Pored najavljenog polaganja za učenička zvanja, u Karate klubu Perfekt su u toku pripreme za karate turnir u Zenici “PERFEKT OPEN ZENICA 2022” koji je planiran za nedjelju 4. septembra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno