Ostali sportovi

KK Perfekt Zenica: Merjem Bošnjak potvrdila svoju formu pobjedama za učešće na zvaničnom Državnom prvenstvu za djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, u nedjelju 21.04.2024.godine učestvovali smo na 3.kolu karate lige Tuzlanske regije u Gračanici.

Karate liga je okupila 25 klubova sa 471 učesnikom i 540 prijava. Karate klubu *Gračanica* Gračanica idu sve pohvale za organizaciju i gostoprimstvo.

Naš Karate klub Perfekt Zenica je učestovao sa 4 takmičarke u 8 kategorija kate, borbe i kate ekipno, te smo ukupno osvojili 6 medalja.

Prvo mjesto i zlatne medalje su osvojile :
– Smajić Adna BORBE – Djevojčice 10 g. -40kg
– Kadrić Dalila BORBE – Djevojčice 10 g. +40kg
– Bošnjak Merjem BORBE – Djevojčice 11 g. +44kg

Treće mjesto i bronzane medalje su osvojile:
– Pinjić Dalia BORBE – Djevojčice 11 g. -36kg
– Smajić Adna KATE – Djevojčice 10 g.

Učesničku medalju u katama je osvojila :
– Kadrić Dalila

Najbolji uspjeh na turniru iz našeg kluba je ostvarila Smajić Adna, tako što je osvojila dvije medalje u katama i u borbama. Adna je jedna od najredovnijih članica u klubu, te je izuzetno vrijedna i uporna u vježbanju, što dokazuju njeni rezultati. Hvala ponosnim roditeljima na punoj podršci.

Naša Merjem Bošnjak je potvrdila svoju psiho-fizičku spremu za nastup na Državnom prvenstvu za djecu sljedeći vikend u Zenici. Ostvarila je dvije ubjedljive pobjede rezultatima 8:0 i 4:0. Merjem je prošlogodišnja reprezentativka BIH i očekujemo perfektan nastup na Državnom prvenstvu, te da izbori svoje mjesto u Reprezentaciji BIH i ove godine. Balkansko prvenstvo je planirano u Istanbulu/Turska krajem mjeseca maja.

Naš Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa svakodnevim treninzima u Osnovnoj školi Edhem Mulabdić u Zenici, te pozivamo sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE svaki radni dan od 19:00 h.

Sljedeći vikend naš klub nastupa na zvaničnom WKF DRŽAVNOM KARATE PRVENSTVU ZA DJECU, zatim u mjesecu maju idemo na turnire u Ilijaš, Usoru, Sarajevo. Imamo u planu učešće na Međunarodnom turniru u Pljevlju/Crna Gora i na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu/Turska.

Uprava kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno