Ostali sportovi

KK Perfekt: Sumeja i Merjem zlatne na Festivalu karatea u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate klub Perfekt Zenica, U subotu 03.06.2023.godine smo učestvovali na 22. INTERNACIONALNOM FESTIVALU KARATEA “NOVOGRADSKI DANI 2023” u Sarajevu. Organizator je KK NOVI GRAD Sarajevo.

Turnir je okupio 360 takmičara sa 420 prijava iz 43 kluba iz Hrvatske i BiH.

Naš klub je učestvovao sa dvije takmičarke i ukupno smo osvojili 4 medalje:

– Macanović Sumeja prvo mjesto i zlato u katama 10 godina žuti , gdje je ostvarila 4 ubjedljive pobjede, dok je u starijoj kategoriji zabilježila dvije pobjede i osvojila treće mjesto i bronzu 11+ godina žuti

– Bošnjak Merjem prvo mjesto i zlato u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg, gdje je ostvarila dvije pobjede, dok je u starijoj kategoriji 11 godina 44+ kg ostvarila jednu pobjedu i osvojila treće mjesto i bronzu

Djevojčice su pokazale zapažen nivo uvježbanosti karate tehnika i kata, kao i veliku hrabrost i borbenost u borbama.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima i pripremama za turnir idući vikend u Sarajevu na PERFEKT GLORY-u, zatim u Bugojnu, te organizacija DRUGO KOLO ZDK KARATE LIGE u Zenici.

Pozivamo sve stare članove da nastave sa treninzima,kao i sve zainteresirane da nas slobodno posjete i postanu dio PERFEKT PORODICE.

Lijep sportski pozdrav



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno