Ostali sportovi

KK Perfekt: Ejna Bešo i Merjem Bošnjak potvrdile medalje sa Federalnog prvenstva na Sarajevo Openu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate kluba Perfekt Zenica, u subotu 01. 04. 2023. godine učestvovali smo na izbornom karate turniru SARAJEVO OPEN u organizaciji Federalnog karate saveza.

Turnir je okupio 876 takmičara sa 964 prijave iz 105 klubova iz pet država.

Naš klub je nastupao sa dvije takmičarke i osvojili smo dvije medalje:

– Ejna Bešo treće mjesto i bronzana medalja u katama djevojčice 8 godina

– Merjem Bošnjak drugo mjesto i srebrena medalja u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg

Moram napomenuti da je na zadnjem zvaničnom Federalnom prvenstvu za djecu Ejna Bešo osvojila treće mjesto i bronzu u katama, te da je Merjem Bošnjak PRVAK Federacije u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg.

Izuzetno sam zadovoljan nastupima Ejne i Merjem, te trudom, radom i zalaganjem na treninzima. Pohvale idu i ponosnim roditeljima koji vjeruju u naš klub i trenere, te maksimalno ličnim sredstvima ulažu u napredak i dokazivanje naše djece na turnirima .

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treninzima, kao i sve zainteresovane da nas posjete i postanu dio PERFEKT PORODICE.

Klub iduće subote ide na turnir u Goražde, u nedjelju u Vitez, dok 29.04. učestvujemo na Državnom prvenstvu za djecu, kada ćemo saznati tačno ko će postati dio Reprezentacije BIH za Balkansko prvenstvo za djecu, koje je u mjesecu maju 26-28.05. u Baru/Crna Gora.

Nermin Bošnjak KK Perfekt



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno