Ostali sportovi

KK “Perfekt”: Bronza na Federalnom prvenstvu u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karate klub *PERFEKT* iz Zenice je u subotu 12.03.2022. godine učestvovao na WKF 17. prvenstvu FBiH za djecu, održanom u Mostaru. Na Federalnom prvenstvu je učestvovalo 553 takmičara iz 72 kluba sa prostora FBIH.

Naš klub su predstavljale tri takmičarke :
– Merjem Bošnjak u katama
– Zejneb Efendić u katama i borbama
– Lamija Kalabić u katama i borbama

Ekipu su predvodili trenerica Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.

Federalno prvenstvo je okupilo izuzetno kvalitetne i jake takmičare, te smo doživjeli ogromno iskustvo, sabrali smo utiske i napravili planove za daljnji rad. Naša takmičarka Zejneb Efendić je ostvarila četiri pobjede u najmnogobrojnijoj i najkvalitetnijoj kategoriji djevojčice 11 godina. U navedenoj kategoriji je bilo 30 takmičarki. Naša zlatna Zejneb Efendić je osvojila 3.mjesto i bronzanu medalju. Izuzetno se ponosimo našom djecom, a posebno našom Zejneb, koja je pokazala i dokazala svoju zrelost, fizičku i psihičku snagu, te izuzetnu koncentraciju, kaže trener Nermin Bošnjak.

Moramo napomeniti da su naše Zejneb Efendić i Lamija Kalabić imale i borbe za treća mjesta, te zauzele 4-ta mjesta u borbama, ali nisu uspjele doći do medalja.

– Izuzetno kvalitetno i jako Federalno prvenstvo je iza nas, napravili smo ogroman rezultat kako za našu takmičarku Zejneb Efendić, tako i za klub, za Grad Zenicu i naš ZDK, kažu u Klubu.

Moramo se sjetiti njihovih zvaničnih medalja i plasmana:

Prošle 2021.godine za ovaj klub je Hana Cogo osvojila bronzanu medalju na Federalnom, dok je na Državnom nastupila u finalu i osvojila srebrenu medalju. U 2020.godini Ali Zlotrg je na Federalnom prvenstvu osvojio bronzanu medalju.

-Nažalost značajan naše djece je trenutno na bolovanju i ovom prilikom im još jednom želimo brza ozdravljenja i da se što prije vidimo u sali na treningu.
Zahvaljujemo se roditeljima na podršci i odgovornosti kada su djeca bolesna, uredno se jave i djeca borave kod kuće do ozdravljenja, kaže Bošnjak.

Klub nastavlja punim tempom sa svakodnevnim treninzima u svojoj sali u Robnoj kući Bosna, na prvom spratu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno