Košarka

KK Kengur uspješan u Žepču, sjajni Cvitanović oduševio publiku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur uspješan u Žepču, sjajni Cvitanović oduševio publiku- Ekipa Kengura je proteklog vikenda igrala svoje susrete sa ekipom Orlovika iz Žepča.

Pionirke ovog kluba su u utakmici koja je direktno odlučivala u putniku na final four Lige mladih ZDK savladali ekipu iz Žepča rezultatom 31:21.

Predpioniri i pioniri KK Kengur su u nedjelju gostovali u Žepču.

Nakon što su u prvom susretu predpioniri poraženi u Zenici 7 razlike od ekipe Orlovika, ove nedjelje ova ekipa je ustvarila uvjerljivu pobjedu 44:24 predvođena sjajnim Jusićem, Bulajićem i Odobašićem i također je na ivici plasmana na final four.

Drugu utakmicu su igrali kadeti Orlovika i Kengura, odnosno dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Fenomenalni Cvitanović je već u prvoj četvrtini postigao 19 poena, a susret je zavšrio sa 40 poena i 10 asistencija. Domaća publika je sa aplauzom ispratila ovu sjajnu partiju mladog Danka Cvitanovića koji je po ko zna koji put potvrdio svoj kvalitet. Kengur je na kraju slavio 81:60, a ova generacija KK Kengur već godinama ne zna za poraz u Ligi mladih ZDK,a u predpionirima su bili prvaci BiH, dok je njihova pionirska sezona prekinuta zbog koronavirusa.

Iz KK Kengur očekuju velike stvari za ovu ekipu u narednom periodu, a Cvitanović koji je proteklog ljeta bio u Beogradu u Crvenoj Zvezdi je oduševio domaćine iz KK Orlovik, kao i seniorske igrače ovog kluba iz Sjedinjenih Američkih Država i legendarnog Preldžića.

Pionirska utakmica ove dvije ekipe će biti odigrana naknadno, a također i u pionirskoj selekciji ove dvije ekipe se bore za prvo mjesto u Ligi mladih ZDK.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno