Košarka

KK Kengur treći na turniru u Francuskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur treći na turniru u Francuskoj – Pioniri KK Kengur su u utakmici za treće mjesto  savladali odličnu ekipu  Orleansa  88-58 i ovom pobjedom osigurali još jednu međunarodnu medalju Zenici i ekipi Kengura. Od samog početka ekipa Kengura je nametnula svoj ritam i utakmicu lagano privela kraju protiv ekipe s kojom su prošle godine igrali u finalu ovog turnira (generacija 2002. god i mlađe).

U polufinalnoj utakmici zenički košarkaši su igrali sa ekipom Bordaeuxa (Bordo)  koja koja se takmiči u Francuskoj 1. Ligi i koja je prvak svoje regije i nažalost su poraženi 90:84 i nisu uspjeli da izbore finale.

Ovaj rezultat i još jedna medalja su pokazatelj da je zenička košarka u rangu sa mnogo razvijenim klubovima i košarkaškim centrima.

KK Kengur su na ovom turniru predstavljali: Dino Merdanović, Sanin Bašić, Dino Dizdarević, Asmir Džananović, Džan Halilović, Faris Salčinović, Boris Stupnišek, Petar Fedoš, Mateo Buhić, Amar Delić, Tarik Ibrahimović i Kenan Salkanović. Trener ekipe je bio Jasmin Efendić.

Pored šest odigranih utakmica, mladi košarkaši su obišli sve značajnije znamenitosti Orleans, Minhena, Pariza.

Iz KK Kengur se zahvaljuju domaćinima na odlično organizovanom turniru i gostoprimstvu.

REZULTATI:

GRUPA:

KK Kengur – Ada Blois 65:27
KK Kengur – Cession Sevigne 83:27

ČETVRTFINALE: KK Kengur – KA Osijek 72-50

POLUFINALE: KK Bordaeux (Bordo) – KK Kengur 90:84

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO: KK Kengur – Orleans 88:58



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno