Košarka

KK Kengur slavi 25 godina rada borbom za još jednu titulu prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur je protekle sedmice proslavio 25 godina postojanja kluba. Za tih 25 godina, kroz klub je prema evidenciji prošlo nešto malo manje od 10.000 dječaka i djevojčica koji su danas uspješni ljudi, roditelji, dok su neki i nastavili svoje košarkaške vode kako u igračkim, tako i u trenerskim vodama.

Za ovih 25 godina, KK Kengur je organizovao 25 zimskih i ljetnih kampova, a ove godine klub očekuje 25. izdanje tradicionalnog Kengur kupa.

Prema riječima predsjednika u trenera KK Kengur Zenica, Envera Jahića, tokom godina klub se susretao sa mnogim poteškoćama u radu, koji su prije svega bili infrastrukturne i finansijske prirode. Uslovi za rad, kao i nepostojanje seniorskog tima u Zenici posljednjih godina u mnogo čemu ostavljaju posljedice i na KK Kengur. Kako je Enver Jahić istakao, zbog loših uslova, ali i košarkaške neperspektive najtalentovaniji članovi kluba su primorani već sa 15 ili 16 godina da traže perspektivu i sreću u drugim sredinama.

Svoj 25. rođendan KK Kengur će pokušati krunisati novom titulom prvaka BiH, s obzirom da je KK Kengur jedan od četiri kluba u BiH koji je bio prvak države u svim omladinskim kategorijama, ovaj poduhvat predstavlja samo kontinuitet kvalitetnog rada.

Pionire ovog kluba (dječaci rođeni 2009. i mlađi) već u subotu očekuje prvi krug Državnog prvenstva gdje ova ekipa gostuje u Sarajevu i gdje će odmjeriti snage sa prvakom SBK ekipom Never Stop Donji Vakuf i sjajnom ekipom OKK Spars Sarajevo.

Ovu generaciju predvode dva igrača koja su već igrali za reprezentaciju BiH, Kenan Alispahić (MVP turnira) i Vedran Pojskić (najbolji strijelac) i dva nova igrača na spisku U14 reprezentacije BiH Mutapčić i Brkić.

Iz KK Kengur navode da je ovo jedna od boljih generacija u historiji kluba, ali da težak žrijeb i susret već u prvom krugu sa Sparsima garantuje da će biti jaka borba za medalju na Državnom prvenstvu BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno