Košarka

KK Kengur najuspješniji kolektiv u ZDK sa pet prvih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur je uspješno priveo još jednu polusezonu kraju. Selekcije Kengura su i ove godine kao i prethodnih 20 godina ostvarili vrhunske rezultate u Ligi Mladih ZDK i obezbjedili učešće u Državnoj ligi BiH. Čak četiri selekcije Kengura će učestvovati na završnici Državnog prvenstva BiH. Na Državnom prvenstvu će učestvovati prvoplasirane ekipe ZDK, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, a Kengur će kao prvoplasirane ekipe predstavljati pioniri, kadeti, pionirke i kadetkinje.

Ove sezone Kengur je ostvario odličan omjer od 41 pobjede i samo 4 poraza. U Ligi Mladih ZDK učestvovalo je šest selekcija, od čega se njih pet našlo na prvom mjestu na polusezoni. Četiri od pet prvoplasiranih selekcija su jesenji prvaci bez poraza.

Predpioniri KK Kengur su odigrali vrlo ubjedljivu polusezonu gdje su ostvarili deset pobjeda bez poraza, a najmanja pobjeda je bila +20. Svoju dominaciju su predpioniri potvrdili i na turnirima na kojima su učestvovali (osvojen Kengur kup) i plasmanom među četiri najbolje ekipe u BiH na regionalnom turniru Basket4kids u organizaciji Sportkluba gdje su savladali ekipu KK Spars sa +18. Predpionire očekuje i final four BiH turnira Basket4kids gdje bi u slučaju povoljnog rezultata osigurali plasman na regionalnoj završnici Sportklub turnira Basket4kids na kojem učestvuju velikani kao što su Crvena Zvezda, Zadar, Krka…

Pioniri ovog kluba su također uvjerljivo osvojili prvo mjesto u Ligi Mladih ZDK i ostvarili su deset pobjeda u isto toliko susreta. Sve pobjede pioniri su upisali dvocifrenom razlikom, a ova generacija košarkaša ima zaista veliku šansu da ostvari odličan rezultat. Također, pored ligaških susreta ova ekipa je učestvovala na međunarodnom turniru u Mađarskoj u Zalaegerszegu gdje su osvojili prvo mjesto.

Kadeti KK Kengur su kao i svoje mlađe kolege osvojili prvo mjesto u Ligi Mladih ZDK, a polusezonu su dočekali sa omjerom od šest pobjeda i jednog poraza. Ova mlada ekipa koja je u pionirskom uzrastu bila prvak BiH ima vrhunski potencijal za ostvarenje velikih rezultata.

Juniori KK Kengur su u Ligi Mladih ZDK na trećem mjestu sa sedam pobjeda i tri poraza. Ova ekipa je pokazala da može da igra vrhunsku i atraktivnu košarku. Vrijedi istači da u juniorskoj ekipi igraju svi mlađi igrači (samo jedan igrač 2000. godište) koji će i sljedeće godine biti nosioci igra juniorske selekcije.

Ženske selekcije KK Kengur su također potvrdile svoju višegodišnju dominaciju u ZDK. Pionirke su istakle svoju kandidaturu za najveće domete u Državnoj ligi i samouvjereno su bez poraza prošle kroz prvi dio Lige Mladih ZDK.

Kadetkinje KK Kengur su također kao i svoje mlađe kolegice prvu polusezonu okončale na prvom mjestu i bez poraza. Ova generacija kadetkinja već godinama spada u najbolje u BiH.

Ovakvi rezultati su samo nastavak dugogodišnjeg kvalitetnog rada koji je glavni uzrok odličnih rezultata svih selekcija kluba, a pored učestvovanja u Ligi Mladih ZDK selekcije Kengura su učestvovali na više međunarodnih turnira gdje su ostvarili zapažene rezultate.

KK Kengur je jedini klub u BiH uz KK Spars i KK Široki Brijeg koji je bio pionirski, kadetski i juniorski prvak BiH. U gradu Zenici trenutno ne postoji trofejniji timski omladinski klub, a ova sezona može biti šansa za nove trofeje mladih iz KK Kengur.

Sa mladima u ovom klubu rade šef stručnog štaba Enver Jahić, kao i treneri Jasmin Efendić, Haris Džonlić i Dino Duranović.

Na kontrolnim treninzima u organizaciji KS BiH učestvovalo je pet igrača KK Kengur, a na kontrolni trening za ženske reprezentacije BiH pozvano je sedam djevojaka iz ovog kluba što samo potvrđuje dugogodišnji kvalitet rada.

U KK Kengur očekuju da će u nastavku sezone potvrditi ostvarene rezultate i još jednom dokazati kvalitet rada, a da že u Državnoj ligi BiH ostvariti što bolji rezultat i osvojiti nove medalje za grad Zenicu.

KK Kengur Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno