Košarka

KK Kengur drugi na turniru u Mađarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur drugi na turniru u Mađarskoj – Juniori Kengura i ove godine su učestvovali na turniru u mađarskom gradu Zalaegerszeg, pobratimu grada Zenice. Na turniru ekipu Kengura su predstavljaji dječaci rođeni 2000. i 2001. godine. Tradicionalno prijateljstvo između dva kluba i grada je nastavljeno, a također i odlični rezultati zeničke ekipe nisu izostali.

U prvoj utakmici grupne faze juniori Kengura su savladali ekipu KK Körmend, čija je seniorska selekcija trostruki prvak Mađarske. Nakon lošeg prvog poluvremena juniori zeničke ekipe su na odmor otišli sa zaostatkom od 19 poena. Odličnom igrom u drugom poluvremenu prije svega Harisa Halilovića, Kengur dolazi do preokreta i na kraju slavi rezultatom 88:80. Ekipu su predvodili Haris Halilović sa 27 poena, Eldar Abazović 19 poena, Demir Beganović 15 poena i Valentin Vidović sa 10 poena.

U drugoj utakmici dana Kengur je igrao protiv aktuelnog juniorskog prvaka Mađarske, ekipe Debrecina. U neizvjesnoj utakmici bolje su se snašli juniori Kengura i na kraju zasluženo slavili rezultatom 70:68. Vjerovatno najbolju partiju turnira pružio je Valentin Vidović koji je postigao 18 poena i uz to dodao 20 skokova!

U današnjem finalnom susretu došao je do izražaja umor kod najbitnijih igrača ekipe i Kengur je u neizvjesnoj utakmici izgubio od domaćina ZTE Zalaegerszeg.

“Nakon dvije kvalitetne utakmice protiv jakih mađarskih prvoligaša, ekipa nije imala snage da odnese pobjedu i u trećem susretu” – izjavio je Enver Jahić, trener i osnivač KK Kengur.

Iz Kengura su se zahvalili na gostoprimstvu i nadaju se da će i nakon petnaest učešća na turniru u Mađarskoj Kengur i iduće godine biti jedan od favorita za medalju. Domaćini su se potrudili da učesnicima obezbjede što bolje uslove za igru, ali i za zabavu i upoznavanje njihovog grada. Još je važno napomenuti da je turnir protekao bez povreda i da juniori KK Kengura spremno dočekuju novu sezonu u BiH.

KK Kengur na ovom turniru su predstavljali: kapiten Demir Beganović, Haris Halilović, Eldar Abazović, Valentin Vidović, Ahmed Babić, Matija Kokor, Nedim Haramandić, Ernad Prasko, Filip Dodik, Dino Merdanović.

Trener Enver Jahić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno