Košarka

KK Kengur: Cvitanović u Bayernu, Bulajić u Burchu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur: Cvitanović u Bayernu, Bulajić u Burch- Proteklog vikenda KK Kengur je bio organizator 24. izdanja Kengur kupa u Zenici. Tom prilikom su se oprostili od svoja dva velika talenta koji će karijere nastaviti u drugim klubovima.

Radi se o Janu Bulajiću (2007.) i Danku Cvitanoviću (2006.) koji će svoje karijere nastaviti u KK Igman Burch, odnosno u ekipi Bayern München.

Kako ističu iz KK Kengur Zenica Bulajić i Cvitanović su bili predvodnici jedne od najtalentovanijih generacija koje je ovaj klub imao i jednu od najtalentovanijih generacija u historiji zeničke košarke.

Ekipa Kengura za koju su nastupala ova dva momka bila je predpionirski prvak BiH i predstavljala je BiH na turniru na kojem su nastupale ekipe prvaci država bivše Jugoslavije. Nakon poraza u polufinalu od prvaka Slovenije Slovana, ekipa Kengura je savladala prvaka Crne Gore i osvojila bronzanu medalju na ovom prestižnom takmičenju, a Cvitanović je osim pozicije u najboljoj petorci turnira bio i najbolji strijelac istog.

Ovaj dvojac je također bio i dio kadetske ekipe koja je postala viceprvak BiH, nakon što je u finalu u borbi za titulu poražena u Bijeljini. Nažalost, pionirska sezona zbog pandemije COVID-19 je bila prekinuta, tako da je ovaj tandem i njihova generacija bila uskraćena za još jednu medalju sa Državnog prvenstva.

Pored sjajnih nastupa na završnicama državnog i regionalnog nivoa, godinama je ovaj tandem predvodio Kengur u Ligi mladih ZDK gdje iz sezone u sezonu osvajali prvo mjesto, čak i bez poraza, dok su na više desetina turnira osvojili mnoge nagrade i priznanja kako timska, tako i individualna.

Trener KK Kengur Enver Jahić je imao samo najbolje riječi za ova dva divna momka.

“Jan i Danko su primjer divno odgojene djece, veoma inteligentne sa odličnim radnim navikama. U budućnosti im želimo sve najbolje i hvala im za sve radosti koje su nam priredili. Siguran sam da će ovakve dvije osoba i ovakva dva karaktera postići velike stvari u životu”.

Danko Cvitanović će svoj košarkaški put nastaviti graditi u Njemačkoj, u ekipi velikana Bayerna iz Minhena kod kojih je tokom ljeta bio i na probi. Jan Bulajić će svoje školovanje, ali i košarkaško usavršavanje nastaviti u Sarajevu u ekipi KK Igman Burch.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno