Ostali sportovi

KK Čelik: Izvještaj sa 23. Međunarodnog karate turnira „TK OPEN“ i VII Memorijalnog turnira Fuad Hadžiavdić-Fudo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Čelik: Izvještaj sa 23. Međunarodnog karate turnira „TK OPEN“ i VII Memorijalnog turnira Fuad Hadžiavdić-Fudo- U Tuzli se u subotu, 27.2.2021. godine održao 23.Međunarodni karate turnir „TK Open 2021“ i VII Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo, na kojem je učešće uzelo 888 takmičara iz 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine -, saopštavaju iz karate kluba (KK) Čelik Zenica.

„TK Open“ se u kontinuitetu održava već 23 godine za redom u povodu 01.marta, dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla, poštujući higijensko epidemiološke mjere izazvane pandemijom Corona virusa.

Svečano otvaranje turnira i finalne mečeve u seniorskoj konkurenciji u direktnom prijenosu je realizovala RTV Tuzlanskog kantona.

Karate klub Čelik je nastupio sa pet takmičara, koji se nalaze u pripremnom periodu za federalna i državna prvenstva koje će se brzo desiti.

-Ismihana Garanović je osvojila dvije medalje srebro i bronzu u katama, veliki zenički talenat, koji će vrlo brzo zavladati svojom kategorijom, kažu u KK Čelik.

Džejna Džaferbegović je osvojila bronzu u kategoriji Seniorke -55 kg sa tri pobjede i jednim porazom osvaja treće mjesto.

Lana Zakić, Emina Šaćirbegović i Kenan Lišić nisu se uspjeli domoći medalja.

-Karate klub Čelik je ponovo domaćin federalnog prvenstva za djecu koje će se održati 13. i 14. marta u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ -, kažu ponosno iz KK Čelik..

Sljedeća takmičenja na koja ide Karate klub Čelik su Ilidža Open i onda prvenstvo FBiH za djecu.

E.Imamović

Foto KK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno